Book shelters i de offentlige skove på en ny webadresse

27-04-2022

Naturstyrelsen har netop lanceret en helt ny bookingside.

Rundt om i den danske natur er der gennem de seneste år kommet flere og flere shelters og lejrpladser, da interessen for overnatning i det fri har været tiltagende.
Også på Naturstyrelsen Sønderjyllands arealer findes der en række shelters og overnatningspladser som du kan benytte. Vil du sikre dig en plads, er nogle af disse mulige at booke online.

Naturstyrelsen har netop lanceret en helt ny bookingside på adressen:

book.naturstyrelsen.dk

Her kan du booke udvalgte shelters, lejrpladser og ly. På denne bookingside kan du på et oversigtskort nemt se hvor de bookbare shelters ligger og du kan læse om reglerne og endelig henvises der til udinaturen.dk, hvor du kan se alle de øvrige primitive overnatningspladser i landet, som ikke kan bookes, og du kan tillige se de skove hvor der er fri teltning.

Når du booker et shelter, har du fortrinsret til selve shelteret, men skal dele pladsens øvrige faciliteter som bålplads og borde-bænkesæt med andre. Selvom flere shelters nu kan bookes, så er der stadig masser af muligheder for spontant at smide en rygsæk over skulderen og overnatte i vores fælles natur.

Nye retningslinjer for booking:

  • Du kan booke et shelter i op til tre måneder i forvejen, og du vil blive bedt om at bekræfte bookingen 10 dage i forvejen.
  • Alle bookbare shelters vil blive forsynet med et skilt.
  • Bookninger giver fortrinsret til shelteret, hvis du tager det i brug inden kl. 20.
  • Du skal dele pladsens andre faciliteter som bålplads og borde-bænkesæt med andre.
  • Du kan booke et shelter i op til to sammenhængende døgn ad gangen.
  • Større grupper på 15 eller flere, der er organiseret i eksempelvis foreninger, kan som hidtil booke en lejrplads med eller uden shelters i op til 12 måneder i forvejen.