Kom med til Harrild Hede Dagen 2022

19-08-2022

Søndag den 28. august kl. 10-14 er der masser af aktiviteter for hele familien ved Naturcenter Harrild Hede i anledning af Harrild Hede Dagen 2022. Samme weekend er der åben for bilkørsel på heden.

Med base ved Naturcenter Harrild Hede vil der, i anledningen af Harrild Hede Dagen, være forskellige aktiviteter for hele familien og unikke muligheder for at opleve den fantastiske natur i Nørlund Plantage og på Harrild Hede.

Harrild Hede åbner dørene

Arrangementet finder sted på samme tidspunkt for årets store tyttebærweekend, hvor Naturstyrelsen ekstraordinært åbner op for bilkørsel i en række særligt gode tyttebærskove- og heder, blandt andet Harrild Hede. 

Derfor er der rig mulighed for at tage på sanketur efter tyttebær, enten på egen hånd eller på guidede ture til fods eller med naturcentrets traktorbus, Hugormen.   

Aktiviteter for hele familien

Der vil være hyggelige aktiviteter for hele familien. Bålet er klar til pandekagebagning og Naturcentrets naturvejleder er klar med aktiviteter for børn og barnlige sjæle. Kom med Fodslaw eller "Skønne Steder" på vandretur på heden eller besøg de mange stande - blandt andre Vilde Haver, Friluftsrådet og Harrild Hedes Venner.

Café Urfuglen byder på lidt godt at spise og drikke.

Indvielse af nye infotavler

I forbindelse med Harrild Hede Dagen indvies desuden de nye informationstavler om engvandings systemet og akvædukten ved Holtum Å, som Akvæduktens venner har stået for, at få fremstillet.

Se hele programmet for dagen her

Harrild Hede Dagen arrangeres i samarbejde mellem Harrild Hedes Venner, Ikast Brande Kommune og Naturstyrelsen Søhøjlandet.

Praktisk info

Naturcenter Harrild Hede ligger på Fasterholtvej 36, 7330 Brande.

Parkering sker på græsarealet vest for naturcenteret og den røde villa. Kørsel i private biler er tilladt på skovveje i Nørlund Plantage og på Harrild Hede mellem solopgang og solnedgang både lørdag den 28. august og søndag den 29. august. Kørsel i private biler er på samme vilkår tilladt i andre midt- og vestjyske statsskove og hedeområder, fx Gludsted Plantage og Kompedal Plantage.

Abonnér på nyheder

Få Naturstyrelsens nyheder i din indbakke. Du kan naturligvis til enhver tid afmelde nyhedsbrevet igen.