Lad skiltene stå. Forbud mod cykling skal passe på naturen og på brugerne

18-08-2022

I Østerskoven og i Sønderskoven bliver Naturstyrelsens skilte om cykleforbud savet ned i stor stil.

Det er selvtægt at fjerne skilte

Naturstyrelsen har desværre oplevet, at skilte, som fortæller, hvor man ikke må cykle, systematisk bliver fjernet. De røde pæle med skilte, som fortæller, at man ikke må cykle på en bestemt sti bliver simpelthen savet over.

Skiltene er de seneste par år gentagne gange blevet fjernet på forskellig vis. I år kulminerende det i en total nedsavning af pælene i starten af juli måned.

Hvor må man cykle?

Naturbeskyttelsesloven omhandler reglerne for adgang og færdsel i skovene, både for at tage hensyn til naturen og for, at skovens gæster kan færdes uden at genere hinanden.

Man må cykle på stier, som er faste og brede nok til, at man kan cykle der på en almindelig cykel. Det vil sige, at oversigtsforhold og stiens underlag skal være i en sådan stand, at man ikke har brug for en mountainbike for at kunne køre på den. Hvis det ikke er tilfældet, må man lade cyklen stå og gå en dejlig tur i stedet for.

Naturstyrelsen kan som meget stor lodsejer ikke opsætte skilte alle steder, hvor man ikke må cykle. Vi forudsætter, at brugerne af skovene kender de ret enkle regler for færdsel.

Når det er svært at vurdere om det er en egnet cykelsti eller ej, ser vi os nødsaget til at hjælpe brugerne på vej med skiltning. Vi sætter kun skilte op, når vi kan se, at cykling giver problemer for naturen og andre brugere.

Vi sætter skilte op igen

Vi har efter nedsavningen genopsat røde træpæle med skilte som klart og tydeligt fortæller om forbuddet og begrundelsen for det.

De udvalgte steder hvor vi i øjeblikke vurderer, at skiltning er nødvendig er i Østerskoven ved spidsen af Assinghoved og i Sønderskoven på Himmelbjergruten langs Borresø ved Foldbækkær.

Vi er ikke tilhængere af ”skilteskove” og håber ikke at mere skiltning bliver nødvendig.

Gode MTB forhold i Silkeborg

Der er mange gode muligheder for at cykle på grusveje og skoveje i skovene omkring Silkeborg. Derudover er der anlagt MTB spor i flere af skovene.

Kort sagt, der er noget for enhver smag.

Læs mere om ruter og regler for MTB i statsskovene her:

Mountainbike

 

Find en en guide til den nærmeste naturperle

Hent inspiration til udflugter i Naturstyrelsens naturguider.

Se alle naturguiderne

Ud i naturen

Cykelruter, shelters og meget mere på udinaturen.dk – Danmarks guide til natur- og friluftsoplevelser.

Gå til udinaturen.dk

Abonnér på nyheder

Få Naturstyrelsens nyheder i din indbakke. Du kan naturligvis til enhver tid afmelde nyhedsbrevet igen.