Lejrpladsen i Nyvang får en make-over

12-08-2022

Skoven Nyvang mellem Ganløse og Farum er meget besøgt hele året rundt af børnehaver og skoler. Ligeledes er der mange borgere, der i weekender nyder skovens ro, natur og muligheden for friluftsliv.
I Nyvang er der både en populær lejrplads, som ligger i en tidligere grusgrav midt i skoven, og et ældre større shelter, som efterhånden er temmelig medtaget af vejr og vind og af de mange brugeres slid gennem årene.

Nu samler Naturstyrelsen tilbuddene om friluftsoplevelser omkring den tidligere grusgrav.

Her i den tidligere grusgrav bliver der nu mere lys og luft og bygget sheltere.

”Ved grusgraven opfører vi 4 mindre sheltere med bålpladser, grillriste og bord-bænksæt. Der bliver både plads til familier, og til at en skoleklasse eller spejdergruppe kan komme og overnatte. Desuden arbejder vi på at opføre et primitivt multtoilet.
Her i august fælder vi derfor nogle af de skyggende træer omkring grusgraven, så området også om nogle år vil ligge lyst og attraktivt” fortæller forstfuldmægtig Charlotte Mølgaard fra Naturstyrelsen Hovedstaden.

Når de nye friluftsmuligheder er på plads, vil det store shelter Nidhug Yggdrasil blive nedlagt.

Så de næste måneder kan man opleve, at der bliver fældet træer og bygget ved lejrpladsen. Lejrpladsen kan dog fortsat benyttes, og Naturstyrelsen forventer, at lejrpladsen bliver klar i løbet af 2022. Lejrpladsen vil til den tid kunne bookes via book.naturstyrelsen.dk

”Området ved grusgraven bliver nu et virkeligt attraktivt udgangspunkt for en familieskovtur, for skoler og børnehaver, børnefødselsdage, vandrere på Mølleåstien og andre, der søger skovens stille ro” slutter Naturstyrelsen.