Oplev natten i Nordsjælland

25-08-2022

På lørdag den 27. august kan du få en oplevelse ud over det sædvanlige til den landsdækkende begivenhed Nat i Naturen. Her kan du f.eks. komme med på gåture i skumringen eller sove under stjernerne på egen hånd.

Shelter ved Esrum Sø

Oplev en nat i naturen
Er du klar til en nat i naturen? Find et godt overnatningssted tæt på dig på  www.natinaturen.dk. Her kan du også finde en begynderguide til shelterture og inspiration til aktiviteter i natten. I Nordsjælland har vi lavet mange flere overnatningsmuligheder de sidste år og vi har samlet lidt aktiviteter, som passer til aften- og natture her.

Du kan tage ud på egen hånd og sove i shelter eller telt på primitive og naturskønne overnatningspladser i det statslige naturområder i Nordsjælland. En del af dem kan bookes på forhånd, men der er også mange, du spontant kan bruge efter først-til-mølle princippet.

Du kan også sove i skovbunden i alle statslige naturområder eller slå dit telt eller simple overdækning op i flere skove med fri teltning.

Instagram
Del gerne dine oplevelser på instagram under hashtagget #natinaturen - på den måde deltager du også automatisk i en fotokonkurrence.

Det er nat i hele landet
Der er arrangementer over hele landet, hvor du kan få en introduktion til alle de naturoplevelser, der venter om natten.

 - De statslige naturområder er åbne for alle hele døgnet rundt. Her venter der mange små og store eventyr, hvad enten du vil gå en stille tur i mørket og bare lytte og træne dit nattesyn eller falde i søvn og vågne under åben himmel. Nat i Naturen kan forhåbentligt inspirere endnu flere til at opleve den helt særlige magi ved at være i naturen, når det er mørkt, siger miljøminister Lea Wermelin.

Nat i Naturen er et partnerskab mellem Naturstyrelsen, Friluftsrådet, Danmarks Naturfredningsforening, Det Danske Spejderkorps og Ungdomsringen.