Nat i Naturen på Trekantsområdet

24-08-2022

Nat i Naturen Lørdag den 27. august – tag på tur og få en oplevelse ud over det sædvanlige.

Nat i Naturen
Nat i Naturen. Fotograf: Adam Grønne

Med nymåne på lørdag er natten ekstra mørk. Det giver derfor en rigtig god anledning til at tage familien med på tur i nattemørket.

 

Med udsigt til lunt vejr og en stille vind bliver der rig mulighed for i skumringen at opleve flagermus jagte insekter omkring trækronerne. Især er der god mulighed for at opleve flagermusene langs skovveje eller omkring lysninger i skoven. I Trekantsområdet har vi mere end 40 statsskove, hvor det er tilladt at færdes døgnet rundt.

 

På Randbøl Hede og i Hastrup Plantage kan du måske også blive vidne til en helt særlig sensommer oplevelse – nemlig starten på krondyrenes brunst med de markante kronhjortebrøl, der bryder nattens stilhed fra starten af september.

 

En overset oplevelse er også at sætte sig godt til rette på en stille plet i skoven og bare lade natten falde på omkring sig. Her får du mulighed for at opleve nattens mange lyde og er du helt stille er der også god mulighed for at opleve forskellige nataktive dyr komme helt tæt på.

 

Nymånen giver også de bedste muligheder for at opleve stjernehimlen. Her er skoven langt væk fra byens lys et rigtig godt bud på at kigge på stjerner på den mørke nattehimmel.

Endelig kan du også vælge at tage ud på egen hånd og sove i shelter eller telt på primitive og naturskønne overnatningspladser her i Trekantsområdet. En del af dem kan bookes på forhånd, men der er også mange, du spontant kan bruge efter først-til-mølle.

Du kan også sove i skovbunden i alle statslige naturområder eller slå dit telt eller simple overdækning op i 19 skove med fri teltning i Trekantsområdet.

Find steder at overnatte på egen hånd i hele Danmark på www.udinaturen.dk  

 

Del gerne dine oplevelser på instagram under hashtagget #natinaturen - på den måde deltager du også automatisk i en fotokonkurrence.

 

Abonnér på nyheder

Få Naturstyrelsens nyheder i din indbakke. Du kan naturligvis til enhver tid afmelde nyhedsbrevet igen.