Benny Schou er ny forpagter af Hammershus Besøgscenter

16-12-2022

Forpagtningen af Hammershus Besøgscenter har været i udbud, og vinderen af udbuddet blev Benny Schou, tidligere forpagter af Hotel Balka Strand.

Fra 1. januar starter en ny forpagter af café og butik i Hammershus Besøgscenter, som også vil stå for den daglige drift af besøgscenteret. Valget er faldet på Benny Schou, som har 40 års erfaring i hotel- og restaurationsbranchen og næsten 20 års erfaring med forpagtning af hoteller på Bornholm, og har været lokalformand for Horesta siden 2006.

Jeg er glad for, at Benny Schou bød ind med et godt forretningskoncept, der favner bredden. Med Benny får vi en meget erfaren og driftssikker forpagter, der har præsteret solide økonomiske resultater, og gør sig mange gode tanker om, hvordan han kan tiltrække og fastholde medarbejdere. Det mener jeg lover godt for en stabil drift af høj kvalitet i de kommende år, siger skovrider Søren Friese fra Naturstyrelsen Bornholm, der ejer besøgscenteret og Hammershusområdet.

Caféen i Hammershus Besøgscenter skal ifølge Benny Schous planer være en café for hele familien med et typisk caféspisekort med sandwiches, salater, burgere og kager. Der stiles efter bæredygtighed, økologiske varer og brug af lokalt producerede fødevarer i videst muligt omfang. I butikken vil der kunne købes bornholmske madvarer og kunsthåndværk samt is, slik og søde sager.

Jeg er beæret og glad for at få forpagtningen af Hammershus Besøgscenter. I min optik har Hammershus Besøgscenter mange muligheder for aktiviteter med en fantastisk udsigt. Nu skal der først en masse praktisk på plads, senere ser jeg sammen med personale frem til at byde Bornholmere og turister velkommen, siger Benny Schou.

Benny Schou forventer at holde lukket i besøgscenteret fra overtagelsen 1. januar, for at få ro til det forberedende arbejde. Besøgscenteret åbner 1. april 2023 med det nye koncept.

Kontaktinformation

Søren Friese

Skovrider
Bornholm

Benny Schou

Forpagter
Hammershus Besøgscenter