Tverstedsøerne står klar til juleferien

08-12-2022

Nye gangbroer på vej til populær Vendsyssel destination

En af søernes skjulte skatte, fundet i forbindelse med oprensning

Området ved Tverstedsøerne har i løbet af året fået en større make-over. Den sydlige sø er blevet renset, der er blevet lagt et nyt lag stigrus og taget på det store madpakke hus er blevet repareret. Nu afsluttes projektet med at udskifte alle seks gangbroer i området.

Broerne giver mulighed for gåture fra p-pladsen og rundt om søerne, men er altså nu så medtagne at de trænger til udskiftning. Nordjysk Hegn og Sikring som også stod for etablering af boardwalken i Slotved Skov, har netop igangsat arbejdet, og forventer at alle broer er udskiftet inden juleferien.

”Naturstyrelsen Vendsyssel er glade for at have fået muligheden for at sikre at området forbliver et attraktivt udflugtsområde mange år frem i tiden. Vi håber at broerne med det nye udtryk vil blive taget godt imod, og at endnu flere får mulighed for at komme ud og nyde naturen” siger skovfoged Helene Overby.

Mens udskiftningen står på er man stadig velkommen til at færdes i området. Det er dog vigtigt at respektere og hold god afstand til maskinerne. Man vil desuden kunne opleve ikke at kunne passere vandløbene som man plejer, og være nødsagt til at finde alternative ruter. Fra p-pladsen kan man f.eks. gå længere mod øst ad skovvejen Tranevej, og derfra komme af en sti ned til søerne.

 

Tverstedsøerne med åkander, nøkkeroser og de gamle karakteristiske buede broer kan næsten lede tankerne mod et romantisk Claude Monet motiv. Alligevel vil de nye broer i eg blive opført uden buer. Det er der tre gode grunde til:

”I Naturstyrelsen ønsker vi, at der skal være god tilgængelighed for gangbesværede i området og de rette broer er lettere at passere hvis man bruger kørestol eller på anden måde er gangbesværet, dertil er de rette broer lidt billigere end de buede og sidst vil vi gerne understøtte udtrykket af at man er på skovtur og ikke i en park” Fortæller Helene Overby, og forsætter:

”Vi ved at mange mennesker er glade for at komme ved Tverstedsøerne, hvor der er mulighed for både korte - og lange gåture samt for leg og picnic”

Især de korte ture er populære i området fordi man inden for så lille en radius fra parkeringspladsen kan finde både de idylliske søer, skoven og endda havet og stranden. Hvis man vil på stranden skal man dog være forberedt på at finde gummistøvlerne frem. Den naturlige dynamik i klitterne danner nemlig en strandsump, som skal passeres hvis man vil fra søerne til stranden og havet.

”Om vi på et tidspunkt også for løst den udfordring må tiden vise” siger Helene Overby.

 

Yderligere oplysniner:

Helene Overby, 21 61 83 05