På jagt i skoven i vinterferien

15-02-2022

Der er mange muligheder for skovture i vinterferien, men er du til spil, jagt og bevægelse så kan du tage til Ottevejskorset, Kildeportvej i Gribskov og prøve en parforcejagt på din mobil. Ottevejskorset ligger midt i UNSECO verdensarvsområdet – Parforcelandskabet.

Frank Hoedt
Illustration fra tegnefilm: Frank Hoedt

Spil og tegnefilm
Her kan du komme med på jagt efter en kronhjort, som det foregik i 1700-tallet. Med hornsignaler bliver du sat på opgave efter opgave for at komme så tæt på kronhjorten som muligt, for til sidst- måske - at nedlægge byttet. Efter en times tid i skoven, har du både fået motion, frisk luft og forhåbentlig mere viden om parforcejagten. 

Inden du tager afsted, kan du med fordel downloade app og spil, så går det hurtigere ude i skoven. Find Useeum via Appstore eller Playbutik og søg på Parforcejagt. Du kan også forberede turen ved at se en lille tegnefilm i en sjov og lærerig streg og med en levende fortælling om skarpe sværd, store konger og stolte kronhjorte - alt sammen fortalt igennem "Drengen, der gerne ville være konge for en dag."
Se filmen her:
https://www.youtube.com/watch?v=rggMcGze0Fc

Du har også mulighed for at opklare OppermannMysteriet i vinterferien.
Tag til Eghjorten –Naturlegepladsen på Jespervej 309. Med mobilen kan du være med til at hjælpe videnskaben, ved at skaffe professor Adolf Oppermanns forsvundne bog tilbage med alle hans forskningsresultater. Oppermann forskede i træers genetik bl.a. på Eghjorten, der dengang hed Egelund Planteskole, og hvor han havde et lille kontor. Du skal starte spillet netop ved Oppermanns kontor.
Oppermann spilet hentes også i Useeums App.

Når du det ikke i vinterferien så er det frit til gængeligt året rundt.

Rigtig god vinterferie!

 

Parforcemobilspil OppermannMysteriet