Ørneaktivitet i Sønderskoven

25-02-2022

Et havørnepar forsøger igen i år at yngle i Silkeborg Sønderskov. For at give ørnene fred i yngletiden opfordrer Naturstyrelsen alle til at vise hensyn og holde sig på afstand af ørnenes rede i den kommende periode.

Foto: Bo Ryge Sørensen

For femte år i træk er der håb for, at et havørnepar vil yngle i Silkeborg Sønderskov. Sidste år havde ørnene desværre ikke succes med at udruge unger, men Bo Ryge Sørensen fra Dansk Ornitologisk Forening oplyser, at han igennem længere tid har observeret aktive ørne omkring reden, og håber at parrets yngleforberedelser vil ende med et positivt resultat i år.

Naturstyrelsen opfordrer derfor til, at du holder dig uden for det pågældende område, når du færdes i skoven, så ørnene kan få ro til at yngle – og senere passe på ungerne. Hvis du har behov for tilladelse til en aktivitet, så vil vi også have øje for, om aktiviteten kan have en væsentlig negativ virkning på ørnene.

Havørnen er meget følsom for forstyrrelser og forlader reden, hvis den føler sig generet.  Er havørnen væk, når æggene er lagt, er der risiko for at fx en krage eller en ravn spiser æggene, eller at de bliver kolde, så ungerne dør.

På kortet herunder kan du se, hvad det er for et område, syd for Ryttermosen, hvor ørnen holder til, og som vi opfordrer alle skovgæster til at undgå. Vores opfordring gælder alene dette område, så der er masser af plads for alle i resten af Sønderskoven - og i de øvrige skove omkring Silkeborg.

Tip: Få nyheder fra Naturstyrelsen Søhøjlandet i din indbakke

Hold dig opdateret med lokale nyheder fra Naturstyrelsen Søhøjlandet. Du kan abonnere på nyheder ved at tilmelde dig formularen på enhedens hjemmeside, og du kan selvfølgelig altid melde dig fra igen.

Abonnér på nyheder fra Søhøjlandet

Få Naturstyrelsen Søhøjlandets nyheder i din indbakke. Du kan naturligvis til enhver tid afmelde nyhedsbrevet igen.