Tip til vinterferien: Oplev en midtjysk naturperle i særklasse

15-02-2022

Naturstyrelsen præsenterer en ny digital guide med inspiration til det naturskønne Hampen Sø og Palsgård Skov, som er et vinterferiebesøg værd.

Vinterferien er i fuld gang for de heldige, og Naturstyrelsen har udvidet vores store katalog af naturguider. Denne gang går turen til Hampen Sø og Palsgård Skov – et skønt naturområde nord for Nørre Snede på den jyske højderyg. Her kan du opleve både varieret natur, søudsigt og et rigt dyreliv.

Hampen Sø

Hampen Sø, der ligger som en perle midt i landskabet, er blandt landets reneste søer. På og ved søen kan man året rundt se mange forskellige fugle. Om vinteren er her flokke af blishøns, gråænder, troldænder, taffelænder, hvinænder og store skalleslugere. Hele året holder fiskehejre og isfugl til ved søen.

Palsgård skov

I Palsgård skov findes gammel hedeplantage med nåletræer, områder med egetræer og 100-årige bøgetræer. Her er højmoser, enge og overdrev. Det varierede skovbillede giver levesteder for mange forskellige dyr. Overalt i skoven lever rådyr og krondyr, og i skovens åbne områder kan du også være meget heldig at se rødrygget tornskade og hedelærke.

Gå på opdagelse i den nye naturguide for området