Nye regler for ridekort på Naturstyrelsens arealer i Hovedstadsområdet

07-01-2022

Hvis du rider i Jægersborg Dyrehave, Jægersborg Hegn, Kongelunden eller på Kalvebod Fælled
Naturstyrelsen forenkler ordning med ridekort pr. 1. februar 2022

Fra 1. februar bliver det gratis at ride, hvis man er under 15 år. Man skal dog, som alle andre ryttere, sætte sig ind i reglerne for at ride i naturen. Her appellerer Naturstyrelsen til at voksne ryttere omkring de unge lærer fra sig, så naturen ikke lider overlast og der tages hensyn til andre brugere i de meget benyttede naturområder.

Det tidligere erhvervsridekort udgår, da alle som rider i Dyrehaven og i Jægersborg Hegn, fremover skal erhverve sig et personligt ridekort. Det får især betydning for galopryttere og ryttere, som rider i tilknytning til rideetablissementer. Alle ryttere, uanset om man rider på éns egen hest eller en andens hest, skal fremover sørge for at købe et personligt ridekort, inden man sætter sig til hest.

Hvordan får man et ridekort?

Ridekort købes via Naturstyrelsens hjemmeside: nst.dk/ridekort. Ridekortet skal altid medbringes og kunne fremvises for Naturstyrelsens personale sammen med ID, evt. på smartphone.

Hvorfor ny ridekortsordning?

Med det personlige ridekort følger vigtig information om, hvordan man gebærder sig til hest i disse meget benyttede naturområder. Regler for ridning findes også på Naturstyrelsens hjemmeside: Naturstyrelsen.dk/hst-ridning.

Med den nye ordning for ridekort ønsker Naturstyrelsen også at gøre det gratis at ride for børn og unge under 15 år og samtidig at forbedre muligheden for at kontrollere, at øvrige ryttere rider med ridekort.

Hvorfor skal man købe ridekort?

Ridekortsordningen sikrer direkte information om rideregler til rytterne. Herudover giver ordningen en indtægt til Naturstyrelsen, som er med til at opretholde en tilfredsstillende standard på ridestierne. Naturstyrelsens krav om køb af ridekort sker med hjemmel i Bekendtgørelse om offentlighedens adgang til at færdes og opholde sig i naturen, §14. 

Yderligere oplysninger:

Stella Blichfeldt, Naturstyrelsen Hovedstaden, e-mail: Obfuscated Email, mob.tlf. 23730260.

Abonnér på nyheder

Få Naturstyrelsens nyheder i din indbakke. Du kan naturligvis til enhver tid afmelde nyhedsbrevet igen.