Overnat i naturen i din ferie i Nordsjælland

05-07-2022

Hvis du mangler inspiration til din sommerferie, så findes der et væld af muligheder for at overnatte i den nordsjællandske natur under åben himmel.

I alt 80 forskellige steder kan man tage soveposen under armen og opleve sommernatten væk fra hverdagen. I Naturstyrelsen Nordsjællands skove og naturområder er der 46 steder med sheltere og bålpladser, 17 primitive lejrpladser uden sheltere, men ofte med bålsteder, samt 17 skove, hvor du må slå dit telt op og bruge en trangia til aftenkaffen. Du kan finde dem alle på Udinaturen.dk. Vær opmærksom på, at flere sheltere skal bookes i forvejen.

Interessen for at overnatte i naturen er stigende, og i 2021 blev de bookbare shelter- og lejrpladser i Nordsjælland booket i alt 4555 gange.

Du kan for eksempel overnatte på Arrenæs, som ligger ud til Danmarks største sø. Her ligger der en stor shelterbålhytte ved Auderød Havn og tre primitive overnatningspladser ved blandet andet Auderød Skov. Arrenæs har en meget varieret natur med skove, enge, overdrev og moser, samt udsigter over Arresø. Området rummer et rigt fugleliv med blandt andet mulighed for at spotte fiske- og havørnen som kredser over Arresø. Det er også muligt at se bævernes dæmninger ved Dronningmølle Mose. Læs mere om området og mulighederne i den digitale naturguid