Ny skiltning og bomme i Vejlbo Mose

07-07-2022

For at alle skal kunne nyde turen i skoven i takt med at flere benytter den, har naturstyrelsen opsat bomme og skilte som skal regulere trafikken.

 

Bomme og skilte ved Mosevej skal sænke farten

Du har måske bemærket de bomme og skilte som naturstyrelsen i den seneste tid har opsat på Mosevej, grusvejen som går igennem Vejlbo Mose, samt ved indgangen til det tidligere Arboret ved siden af AQUA. Det skyldes at Naturstyrelsen Søhøjlandet har lavet trafikregulerende tiltag efter aftale med Silkeborg Kommune.

Vejlbo Mose og det tidligere Arboret ned mod Vejlsø er, på grund af den korte afstand til Silkeborg, meget besøgte områder – både for løbende, gående og hundeluftere.
Mange passerer Vejlbo Mose og Arboretet for at komme videre til Vesterskov eller Østerskov. For at give alle en god naturoplevelse og samtidig forebygge sammenstød og ulykker, er det blevet nødvendigt at regulere færdslen. 

Derfor er der I hver ende af Mosevej opsat bomme. For at passere dem skal man ned i fart. Derved kan man lettere nå at læse skiltene, hvor tekst og piktogrammer opfordrer til opdeling – gående til en side cyklende til en anden.

 

Ny sti giver ro til gående

Sidste forår anlagde Naturstyrelsen Søhøjlandet en ny sti som løber tættere på Vejlsø. Denne sti er beregnet til gående og skiltningen viser af til den nye sti. Gående er fortsat velkomne på Mosevej, men på den nye sti kan de gå i fred for cykler, som ikke må køre der.

Både Vejlbo Mose og det tidligere Arboret er beskyttet natur. Derfor er der ikke plads til flere stier og veje i området. Den lille sti som blev anlagt sidste år, var sidste mulighed for at udvide stisystemet.

 

Trailcenter får flere folk ud i naturen

Tidspunktet for etablering af de trafikregulerende tiltag er ikke tilfældigt. Om kort tid åbner Silkeborgs nye Trailcenter, og det vil uden tvivl få endnu flere til at starte deres skovtur med at gå eller cykle igennem Vejlbo Mose og Arboretet. Den nye skiltning, sti og bomme skal imødekomme den øgede færdsel.

Velkommen i skoven, læs anvisningerne og overhold dem. Så får alle en god oplevelse derude.