Aarhus’ juletræ blev fældet med drys på i Gludsted

25-11-2022

December nærmer sig med hastige skridt og to særlige juletræer er blevet fældet i Søhøjlandet.

Foto: Naturstyrelsen. Juletræet i Gludsted Plantage. Lastbilens kran har et godt tag i træet så det ikke vælter, men kan lægges pænt på ladet uden at grenene beskadiges.

Mandag den 21. november blev juletræet til Aarhus Rådhus fældet i Gludsted Plantage ved Ikast. Det 22 meter høje juletræ, som skal pryde Rådhuspladsen i Aarhus, havde fået et fint drys før-julesne til glæde for fotografen. Århusianerne kunne fra tirsdag morgen nyde synet af det smukke træ, som har stået i skoven i omtrent 50 år, og mest hilser os fra sine artsfæller, rødgran, og ikke fra eg og bøg, som det ellers hedder sig i ”juletræet med sin pynt” fra 1939. På søndag den 27. november bliver træet tændt.

Plantage på størrelse med Aarhus

Gludsted Plantage er en af de største plantager i Danmark med 34 km² nåletræer, hede og moser. Et område der svarer ca. til størrelsen af Aarhus midtby fra Ringgaden til banegården. Området er især domineret af rødgran, og det er også derfor, at man her kan være heldig at finde et stort flot juletræ, som har stået lyst og godt i mange år, så selv de nederste grene har kunnet udvikle sig.

Juletræ til Grønland

Juletræet til Aarhus Rådhus var imidlertid ikke det første der blev sendt afsted til sin destination. Tilbage i september, under helt andre vejrforhold, blev det første store juletræ fældet og sendt til Ittoqqortoormiit på Grønlands østkyst. Det skulle nå at komme med årets anden og sidste fragtbåd. Mon ikke det får sig et drys julesne på destinationen.

 

Foto: Naturstyrelsen. Juletræet i Gludsted Plantage. Lastbilens kran har et godt tag i træet så det ikke vælter, men kan lægges pænt på ladet uden at beskadige grenene.

Foto: Naturstyrelsen. Juletræet i Gludsted Plantage. Lastbilens kran har et godt tag i træet så det ikke vælter, men kan lægges pænt på ladet uden at beskadige grenene.