Naturstyrelsen genskaber Gammelgård Sø – gå en tur på den kommende søbund og hør om projektet

05-10-2022

Naturstyrelsen Søhøjlandet inviterer interesserede på tur ved Gammelgård Sø onsdag den 12. oktober. Gammelgård Sø er en tidligere afvandet sø, som nu genskabes. Projektet er et led i klimaindsatsen på tørveholdige lavbundsjorde. Projektet gennemføres i samarbejde med Skanderborg kommune og Museum Skanderborg.

Gammelgård Sø inden biomassehøst
Gammelgård Sø inden biomassehøst

Den afvandede sø genskabes

Området ved Gammelgård Sø/Søballe Sø er, siden begyndelsen af 1900-tallet ad flere omgange, blevet drænet og pumpet tør med henblik på opdyrkning af området. Med ændringer i landbrugets behov for dyrkning i sådanne områder og med stigende fokus på natur, miljø og klimaeffekter, har der gennem de seneste 30 år været ønske om og forsøg på, at genskabe søen i området. Naturstyrelsen har nu opnået enighed med lodsejerne i området, og hvis alt går efter planen genskabes søen i foråret 2023.

Læs mere på projektets hjemmeside:

Gammelgård Sø lavbundsprojekt

Kom ud og hør om projektet

Alle interesserede inviteres nu med ud at gå en tur i projektområdet sammen med projektleder Anne Gro Thomsen fra Naturstyrelsen. Her vil der blive fortalt om baggrunden for projektet og de forventede effekter på natur og miljø. Med på turen deltager museumsinspektør Ejvind Hertz fra Museum Skanderborg, som kan fortælle historier fra området. Derudover vil man kunne møde nogle af lodsejerne, som lægger jord til projektet. Der er således garanti for godt selskab, men da der ikke er garanti for godt vejr, så husk varmt tøj og praktisk fodtøj.

Praktisk info

Hvad: Gammelgård Sø genskabes – kom med på tur

Hvornår: 12. oktober 2022 kl. 16.00-17.30

Mødested: Parkering ved Sødalsvej 4 8660 Skanderborg. Herfra går vi til pumpehuset og rundt på den kommende søbund. Der er også mulighed for at blive kørt det sidste stykke fra parkeringspladsen.

 

Naturprojekter

Vådområde-, skovrejsnings- og andre naturprojekter. Naturstyrelsens naturprojekter værner om Danmarks natur.

Se alle naturprojekter her

Abonnér på nyheder

Få Naturstyrelsens nyheder i din indbakke. Du kan naturligvis til enhver tid afmelde nyhedsbrevet igen.