Vejarbejde på Flyvestation Værløse

10-10-2022

Nu hvor Forsvaret og deres fly for længst har forladt flyvestationen, er der alligevel stadig masser af trafik på asfalten. Mange udnytter nu de lange asfaltstrækninger, der er fri for motorkørsel, til at cykle eller løbe på rulleskøjter.
Men selv asfalt og beton har en levetid, og nu er belægningen blevet så ødelagt på nogle strækninger, at belægningen skal repareres.

Særligt på det område, der kaldes taxibanen, er der opstået nogle buler på tværs. De tværgående buler er opstået ved, at betonelementerne, der ligger under asfalten, giver sig og skubber asfalten op.

Bulerne har desværre medført nogle styrt og derfor knubs hos rulleskøjteløbere og cyklende. Naturstyrelsen fortæller, at de netop har fået en del henvendelser fra brugerne af flyvestationen om bulerne, og om Naturstyrelsen kan gøre noget ved det, da bulerne tydeligvis generer, når man cykler eller løber på rulleskøjter.

Det er derfor glædeligt for de mange brugere, at Naturstyrelsen nu har fået en pulje penge til at gøre noget ved problemerne, og i uge 41 rykker maskiner derfor ind på flyvestationen. De vil fræse asfalten væk og lægge ny asfalt de steder, hvor bulerne generer mest. Mens arbejdet står på, bliver det naturligvis nødvendigt at afspærre noget af rullebanen, og man må derfor finde en anden rute. Der er heldigvis rigtig mange andre steder på flyvestationen, hvor der stadig bliver muligheder for at suse afsted.

Naturstyrelsen gør opmærksom på, at det stadig er vigtigt at tage hensyn til andre besøgende på flyvestationen, specielt nu, hvor forholdene for cykler og rulleskøjter bliver forbedret. Så selvom de mange, som benytter flyvestationen på hjul nu får glæde af, at man ikke længere behøver lette sig i sadlen og kan få rigtig god fart på, så skal man fortsat afpasse sin færdsel efter forholdene og tage hensyn til andre besøgende, så der ikke opstår farlige situationer eller uheld.