Frivillige finder hangarfundament frem fra 2. verdenskrig

08-09-2022

Frederikshåb Plantage er fuld af spor fra 2. verdenskrig og nu er et af dem blevet fundet frem igen med hjælp fra frivilligprojektet.

Frivillige fjerner græs og jord så fundamentet kommer frem og kan opleves.

Naturstyrelsens frivilligprojekt har endnu engang været samlet til en fælles arbejdsdag i Frederikshåb Plantage. Denne gang var det et af plantagens mange spor fra 2. verdenskrig der var på arbejdsplanen – fundamentet fra en stor flyhangar, der gradvist med årene var blevet skjult under græs, mos og mange selvsåede grantræer. Hvad der næsten var umuligt at få øje på ved arbejdsdagen begyndelse, tegnede et klart og sammenhængende omrids af en meget stor bygning sidst på dagen. Med skovle, spader, save og masser af entusiasme blev meter for meter af hangarens omrids blotlagt. En bygning på oprindeligt omkring 30x40 m.

 

Hangaren nåede aldrig at blive bygget helt færdig under krigen. Efter krigen blev overbygningen af træ fjernet. Så i dag står kun de støbte fundamenter tilbage sammen med nogle af de kraftige jernbeslag, der oprindeligt holdt overbygningens store træspær.

 

Dagens indsatsen af de frivillige resulterede herved i, at skovgæster i mange år fremover vil kunne opleve endnu et af plantagens mange kulturspor fra krigens tid. Så får du lyst til at få en ny oplevelse på skovturen i plantagen, så læg vejen forbi Tørvevejen, hvor et skilt lidt øst for Krogvejen fortæller om og viser ind til den gamle flyhangar.

 

Der er endnu to planlagte arbejdsdage for Naturstyrelsens frivilligprojekt i 2022. Skulle nogen have interesse i at høre nærmere om, hvad det vil sige at være frivillig i Naturstyrelsen og måske prøve at være med på en arbejdsdag, så er man velkommen til at kontakte Gert Hougaard Rasmussen, Obfuscated Email eller 25408585.

 

 

 

 

Abonnér på nyheder

Få Naturstyrelsens nyheder i din indbakke. Du kan naturligvis til enhver tid afmelde nyhedsbrevet igen.