Nationalparken inviterer i samarbejde med Naturstyrelsen til Naturens Dag på Esrum Møllegård

07-09-2022

Søndag d. 11. september kl. 10-13 indbyder Nationalpark Kongernes Nordsjælland, Naturstyrelsen Nordsjælland og en række frivillige organisationer alle, ikke mindst børn og deres familier, til at opleve et væld af naturaktiviteter ved Esrum Møllegård.

Barn fiske smådyr i vand

 

Programmet i år er for både små og store, de der synes, at det er sjovt at holde kriblende dyr og dem der helst vil være fri, men fælles for alle aktiviteterne er, at de er inspireret af årets tema ’Naturen tæt på dig’.

 I år har vi sammensat et program med aktiviteter under årets tema Naturen tæt på dig. Det bliver lige fra datidens jagt til fremtidens urørte skov, fugle, smådyr og det friluftsliv, der udspiller sig i naturen med båltænding, ridning og vandreeventyr

- Mette Aaskov Knudsen, formidlingskoordinator i Nationalpark Kongernes Nordsjælland og tovholder for Naturens Dag.

 Du kan fange smådyr både i vand og på land, sammen med nogen, der ved noget om dyrene. Og du kan være med til at designe et parforcejagtlandskab, som det der findes i Gribskov og i Store Dyrehave, se på fugle og lave fødekæder og kredsløb i skoven. Du kan også prøve at tænde bål med forskellige metoder, ride kæphesteløb, bygge en vandmølle og gå på vandre-eventyr.


Der vil være mulighed for at få en snak med Naturstyrelsen om urørt skov, naturnationalparker og Søborg Sø, som er lige på trapperne. Eller med Friluftsrådet og Naturfredningsforeningen om det lokale frilufts- og naturarbejde de laver. Nordsjællands Ridelaug vil gerne tage en snak om heste og ridning i skoven.

 Om Naturens Dag

Naturens Dag er Danmarks Naturfredningsforenings og Friluftsrådets årlige mærkedag for na-turoplevelser. Formålet er at åbne naturen for børn og voksne. I år er temaet Naturen tæt på dig. Naturens Dag er støttet af Nordea-fonden og 15. juni Fonden.


Det praktiske

Naturens Dag foregår søndag den 11. september kl 10 – 13 ved Esrum Møllegård, Klostergade 12, 3230 Græsted. Parkering kan ske på den store P-plads syd for Esrum Møllegård, som man kommer til fra Frederiksværksvej.

Møllecafeen holder åbent, med mulighed for at købe frokost, kaffe og kage. I Esrum Klosters Museumsbutik, kan man blive fristet af Hansen Is og andre gode sager.

Aktiviteterne foregår udenfor. Kom glad i sandaler eller gummistøvler. Vi glæder os til at tage imod dig og din familie til nogle hyggelige timer.

Dem kan du møde på Naturens Dag på Esrum Møllegård

 • Nationalpark Kongernes Nordsjælland
 • Naturstyrelsen Nordsjælland , urørt skov, Søborg Sø, Parforcelandskab
 • Friluftsrådet
 • Natureventyr
 • Nordsjællands Naturskole
 • Dansk Ornitologisk Forening
 • Danmarks Naturfredningsforening
 • Nordsjællands Ridelaug
 • Københavns Professionshøjskole  Barn med små vanddyr