Projektet De fem Hald'er har fået Viborg Kommunes Arkitekturpris 2022.

28-09-2022

Prisen uddeles hvert år til et projekt, der forener god kvalitet og god arkitektur i Viborg Kommune. Prisen er en kulmination på et projekt, der har forløbet i over 10 år.

Arkitekturens pris 2022 fra Viborg Kommune

Borgmester Ulrik Wilbek stod for overrækkelsen af prisen til henholdsvis bygherre Naturstyrelsen repræsenteret ved Steen Bonne Rasmussen, projektleder og skovfoged, samt arkitekt Erik Brandt Dam.

Borgmester Ulrik Wilbek overrakte prisen til Naturstyrelsen ved projektleder Steen Bonne Rasmussen.

I begrundelsen for prisen sagde borgmesteren bl.a.:

"Der er tale om et meget poetisk projekt, hvor historisk formidling, tilgængelighed, leg, poesi, fantastiske udsigter og naturoplevelser, kunst, arkitektur og landsskabsarkitektur flyder naturligt sammen til en berigende helhed. Udtryk og materialitet i projektet er enkelt og smukt afstemt omgivelserne, og der er skabt et område, der henvender sig til mennesker – mennesker i alle aldre og med forskellige bevæggrunde for at besøge området".

Inden projektet blev gennemført var området og historien svært tilgængelig. Nu kan begge dele opleves af alle idet, der er skabt ikke bare fysisk sammenhæng med gode stier, men også et visuelt sammenhæng mellem områdets forskellige elementer og dermed de forskellige tidsperioder.

Det var en tydelig stolt projektleder Steen Bonne Rasmussen, der modtog prisen på vegne af Naturstyrelsen.

Projektet er blevet gennemført i et område, hvor hensyn til fortidsminder og beskyttet natur har skullet indpasses i alle dele af projektet. Et grundigt forarbejde og en professionel styring har sikret succesen i projektet. Så Naturstyrelsen er naturligvis meget glade for prisen og den hæder som prisen er udtryk for.  

 

Vil du vide mere om projektet kan du se projektets hjemmeside.

Du kan også se selve indvielsen af projektet her.

Delprojektet med Middelalderlegepladsen fik allerede i 2020 en designpris, det kan du læse mere om her.