Kom med ud i nattelivet i naturen i Fussingø

25-08-2023

Alt for få har oplevet naturen om natten – og det skal der laves om på. I skovene ved Fussingø kan du deltage i naturens natteliv ved to arrangementer i anledning af det årlige ”Nat i naturen” 2.-3. september.

Vinterbaderne tænder op i saunaen, så kom tag en dukkert i Fussing sø med sauna samt bålhygge og snobrød på badepladsen ved Fussing sø. Eller tag med spejderne ud at opleve skoven om natten fra Damager lejrplads, hvor der vil være bål, overnatning og en lille tur ud i skoven.

Når mørket falder på, står en ny del af naturen op. I Fussingø er der i år hele to arrangementer, der giver mulighed for at opleve søen og skoven i skumringen og natten. Vinterbaderne tænder op i saunaen, så kom tag en dukkert i Fussing sø med sauna samt bålhygge og snobrød på badepladsen ved Fussing sø. Eller tag med spejderne ud at opleve skoven om natten fra Damager lejrplads, hvor der vil være bål, overnatning og en lille tur ud i skoven.

Begge arrangementer er gratis og for alle. Både børn og voksne, og man kan nå begge arrangementer eller blive ved det ene.

Men det er dog ikke kun i Fussingø, hvor man kan få en oplevelse under stjernerne. Naturstyrelsen har arrangementer rundt om i hele landet, når Nat i Naturen løber af stablen den 2.-3. september.

Her opfodres danskerne til at rykke ud af soveværelserne og bruge natten under stjernerne. En nat i naturen er en helt særlig oplevelse for både børn og voksne. Vores sanser skærpes, og vi kommer hinanden ved på en anden måde, når vi slukker for skærmene og tænder for bålet.

 

Praktisk vedrørende søbad, sauna og bål på badepladsen

Vinterbaderne tænder op i saunaen og bålet på badepladsen ved Fussing Sø. Kom og prøv vinterbadningens glæder med en dukkert i søen og sauna ved nattetide. Ved bålet laves snobrød og fortællinger i natten.

Tidspunkt: Bålet tændes kl. 20. Saunaen er klar fra kl. 21.

Mødested: Badepladsen Fussing sø, Grovebakkevej 11, 8920 Randers NV. Parkering ved badepladsen eller Fussingø slot.

Tilmelding: Ingen tilmelding til bål, fortællinger og snobrød. Men tilmelding til sauna nødvendig ved at skrive en mail til Bent Olaf Nielsen på Obfuscated Email

med antal og foretrukket tidspunkt fra kl. 21-22, 22-23 eller 23-00. Så prøver vi at få det til at gå op.

Kontaktperson: Bent Olaf Nielsen, Obfuscated Email, Tlf. 40 84 21 37

Badning i Fussing Sø - både forfriskende og en oplevelse. 

 

 

Praktisk vedrørende nat i naturen med spejderne

Kom og oplev Fussingø skovene om natten. Spejderne guider en tur i nattens skov for at opleve naturen i mørket. Spejderne vil sørge for en tryg og let overnatning i naturen for alle –

Også for jer der aldrig har prøvet det før. Mangler I grej, så sig endelig til, så kan det kan lånes af Hammershøj Spejderne/Hammershøj Friluftsliv. Tag hele familien med til en hyggelig aften og nat i den smukke natur ved Fussingø.

Mødested: Lejrpladsen Damager i Fussingø Indskovene. Krydset mellem Vasevej og Troldeskovvej. Der er parkering både ved Fussingø Slot, Kardamsvej og ved Troldeskovvej/Thomasbakke.

Tilmelding: Ikke nødvendig. Mød bare op, men husk lidt mad og overnatningsgrej. Det er muligt at låne telte eller hængekøjer hos Spejderne. Det vil blive lånt ud efter først til mølle. Spejderne vil sørge for bål til madlavningen om aftenen og laver noget mad, men tag også noget med til jer selv, så der er nok.

Kontaktperson: Henrik Hornum, Obfuscated Email

Hygge omkring bålet giver en helt speciel stemning.

 

FAKTABOKS

  •         Nat i Naturen består af en lang række arrangementer landet over natten mellem den 2. og 3. september, hvor alle danskere tilbydes en naturoplevelse i mørket.
  •         Nat i Naturen er støttet af Spar Nord Fonden og er et samarbejde mellem Danmarks Naturfredningsforening, Det Danske Spejderkorps, Ungdomsringen, Naturstyrelsen og Friluftsrådet.
  •         Undersøgelser viser, at 68 procent af danske børn ikke har prøvet at overnatte i naturen, at 41 procent af de 2-15-årige ikke har været ude i mørke og se på stjernehimlen, og at 38 procent af børnene ikke har været med til at tænde et  bål/lave mad over bål i naturen.
  •         Læs mere på natinaturen.dk og find flere spændende arrangementer i nærheden af dig.