Løse heste i Husby

08-08-2023

En åben låge medførte i sidste uge, at en del af hesteflokken i Husby løb ud – og det kunne have medført en farlig situation.

Hestene græsser klitheden ved parabelklitten i Husby Klitplantage. Foto: Naturstyrelsen

Den 1. august var 10 af de 17 hestei græsningsprojektet i Husby Klitplantage løbet ud af den godt 400 hektar store indhegning – og blev opdaget i en have umiddelbart syd for skoven. Det var tæt på den Rute 181 - Klitvejen – hvor der er en del trafik.

Ved hjælp af en ”lokkehest”, et par af Naturstyrelsens medarbejdere og en transportvogn fik ejeren, uden den store dramatik, hestene fanget og fik dem tilbage til indhegningen, hvor de blev forenet med de resterende dyr fra flokken.

Efter et lille detektivarbejde udført af en af Naturstyrelsens medarbejdere, kunne det konstateres, at hestene var gået ud af en åben låge – en såkaldt kørelåge, der gør det muligt at køre ind i indhegningen. På en anden af kørelågerne var der begået hærværk ved at skiltet var fjernet. Om den åbne låge , hvor hestene løb ud, er en bevidst handling eller en forglemmelse må stå hen i det uvisse.

 

Det var et skilt som dette, der var fjernet fra en låge. Foto: Naturstyrelsen

I nærheden af hvor sklitet var fjernet, har der, i løbet af sommeren, været begået hærværk på en skovtraktor, der var "parkeret" i skoven.

Det er rigtigt ærgerligt med sådanne oplevelser – og vi vil følge situationen i Husby nøje, siger skovrider Poul Ravnsbæk – og fortsætter: Oplever du noget mystisk på en skovtur, vil vi blive glade for en melding. Og ser du en åben låge må du gerne lukke den.

Læs mere om græsningsprojektet i Husby her

Henvendelse til skovfoged/vildtkonsulent Jens Henrik Jakobsen på 20311180.