Naturcenter Harrild Hede fejrer 10 års jubilæum og inviterer til åbent hus – og hede

16-08-2023

Naturcenter Harrild Hede havde 10 års jubilæum i foråret. Jubilæet markeres officielt søndag den 27. august kl. 10-14 i forbindelse med Harrild Hede-dagen, hvor alle er meget velkomne.

Naturcenter Harrild Hede er etableret ved et partnerskab mellem Ikast-Brande Kommune og Naturstyrelsen.

Den 20. april 2023 var det 10 år siden Naturcenter Harrild Hede første gang åbnede dørene for en bred vifte af aktiviteter og oplevelser i naturen.

Siden da har Naturcenteret været et meget populært udflugtsmål for lokale og turister, og det har samtidig dannet rammen for naturoplevelser, læring og friluftsaktiviteter for Ikast-Brande Kommunes skolebørn og tilbud for sårbare og udsatte borgere.

Jubilæet markeres officielt på Harrild Hede-dagen den 27. august kl. 10-14, og alle er velkomne til at deltage i fejringen. Harrild Hede Dagen arrangeres i samarbejde mellem Harrild Hedes Venner og Naturstyrelsen.

Det kan du opleve

Dagens program begynder kl. 10 hvor værksteder og boder åbner. Efter en officiel markering af jubilæet med taler, kage og naturcentersaft, vil der være naturoplevelser og aktiviteter for alle aldersgrupper.

Rundt på Naturcenteret kan man gå på opdagelse hos de forskellige boder og deres aktiviteter, som er særligt henvendt til børn i alle størrelser. Man kan slynge honning, lave snobrød og pandekager over bål, gå en jagtsti og skyde med bue og pil. Man kan tage på tyttebærtur med traktorbussen Hugormen og sanke bær til den store syltetøjsgryde, inden børnene kan få et glas tyttebærsyltetøj med hjem. Der er også mulighed for at prøve kræfter med hammer og søm og at lave sjove ting i snitteværkstedet.

Naturligvis er der også masser af muligheder for at opleve hele Harrild Hede og Nørlund Plantage enten på egen hånd eller med guide – til fods, på cykel, i vogn eller endda i bil.

Harrild Hede dagen finder sted på samme tidspunkt for årets store tyttebærweekend, hvor Naturstyrelsen ekstraordinært åbner op for bilkørsel i en række særligt gode tyttebærskove- og heder, blandt andet Harrild Hede og Nørlund Plantage.

Program

Kl. 10. 00 Naturcenter Harrild Hede åbner dørene

Kl. 10:30 Fejring af Naturcenterets 10-års jubilæum med taler, kage og naturcentersaft

Kl. 11.00 – Guidet cykeltur på heden - Hugormen kører tyttebærtur især for børn - Cafe Urfuglen åbner - bålaktiviteter åbner

Kl. 11.15 – "Hedeplejen" gåtur til forsøgsparcellerne

Kl. 13.00 – Hugormen kører traditionel tur for alle - Svampetur til Nørlund Plantage med naturvejleder Peer Høgsberg fra Svampeforeningen Æ Skurrehat

Kl. 14.00 – Afslutning med særlig udflugt med Skønne Steder

Praktisk info

Naturcenter Harrild Hede har adresse på Fasterholtvej 36, 7330 Brande.

Parkering sker på græsarealet vest for Naturcenteret og den røde villa. Kørsel i private biler er tilladt på skovveje i Nørlund Plantage og på Harrild Hede mellem solopgang og solnedgang både lørdag den 26. august og søndag den 27. august.

Arrangementet er gratis.