Spot flagermus i skumringen: Kom til Nat i Naturen på Odden i Silkeborg

29-08-2023

Alt for få har oplevet naturen om natten – og dét skal der laves om på. I Lysbro Skov, som grænser op til Silkeborg midtby, kan du komme tæt på flagermusene, når solen er gået ned.

Foto: Thomas Howalt Andersen

Når mørket falder på, står en ny del af naturen op. Tag med, når vi går på opdagelse efter flagermus i skumringen med udgangspunkt fra Madpakkehuset på Odden lørdag den 2. september klokken 19:30-21:30.

På turen vil der være rig mulighed for at lære mere om de nataktive flagermus, når Naturstyrelsen Søhøjlandet og naturvejleder Jan Kjærgaard inviterer på en guidet flagermusetur på Odden og i Lysbro Skov. Forhåbentlig vil vi på turen både høre og se de fascinerende natdyr, når de jager føde.

En nat under åben himmel er en skøn oplevelse, som alt for få danskere under sig selv. En lang række af vores mest spændende dyr er kun aktive om natten, fx flagermus, så hvis man vil lidt tættere på dem, må man gå lidt senere i seng en gang i mellem. Det får man nu muligheden for til Nat i Naturen, siger Karen Rasmussen, biolog fra Naturstyrelsen Søhøjlandet.

Men det er dog ikke kun i Silkeborgskovene, man kan få en oplevelse under stjernerne. Naturstyrelsen har arrangementer rundt om i hele landet, når Nat i Naturen løber af stablen den 2.-3. september.

Her opfodres danskerne til at rykke ud af soveværelserne og bruge natten under stjernerne. En nat i naturen er en helt særlig oplevelse for både børn og voksne. Vores sanser skærpes, og vi kommer hinanden ved på en anden måde, når vi slukker for skærmene og tænder for bålet.

På natinaturen.dk findes der desuden en oversigt over alle arrangementer i hele landet, der afholdes denne særlige aften og nat.

Her kan du læse mere om flagermuseturen på Odden