Tur om urørt skov i Horserød Hegn

14-08-2023

Kom med på tur d. 22.8 kl. 17.00 og hør om planerne for Horserød Hegn, når skoven lægges urørt

Urørt skov

Naturstyrelsen Nordsjælland indbyder til skovvandring i Horserød Hegn, som i 2021 blev udpeget som urørt skov.

På turen vil Naturstyrelsen fortælle om de ændringer, der vil ske, når skoven overgår til urørt skov. Formålet med skovvandringen er at informere om, hvordan skoven forvaltes i overgangsperioden, indtil den lægges urørt. Men målet er også, at høre dine synspunkter og diskutere fremtidens skove. I den kommende tid skal der laves en forvaltningsplan for Horserød Hegn, som detaljeret beskriver, hvad der skal ske fremover.

Det relativt lange tidsperspektiv og de mange retningslinjer kan gøre det svært at overskue, hvad der skal ske, og hvad det kommer til at betyde for den enkelte skov. Det er vores håb, at skovvandringen kan være med til at gøre det lidt mere klart, og at vi får synpunkter og relevante oplysninger med hjem til det fortsatte arbejde med forvaltningsplanen.

Så vi håber, at du vil møde op og komme med dine input og idéer.

Tirsdag d. 22. august 2023 kl. 17-18.30: Horserød Hegn. Mødested: P-pladsen på Esrumvej vest for Horserød Statsfængsel (se kortet).

Ud over ovenstående skovvandring planlægges der i efteråret skovvandringer i yderligere to skove. Følg med på Naturstyrelsen Nordsjællands Facebook og hjemmeside, hvor skovvandringerne vil blive annonceret:
https://naturstyrelsen.dk/lokale-enheder/nordsjaelland/

D. 12. september 2023: Gadevang Skov kl. 17-18.30

D. 20. september 2023: Freerslev Hegn kl. 17-18.30

Ud over ovenstående skovvandring planlægges der i efteråret
 
Læs evt. mere om urørt skov

 Mødested på kort

Mose i Horserød Hegn