Fiskeørneparret i Nordsjælland har fået unger – og lidt drama i reden

31-05-2023

Pinsen har været fuld af begivenheder i fiskeørnereden i Gribskov, som bliver filmet og kan følges live via webcam. Alle tre æg er nu klækket og de små unger har set dagens lys.

Fiskeørn med unger

Men både æg og unger er udsatte for rovdyr, som ønsker sig et godt og nærende måltid, og en skovmår har prøvet lykken, men blev heldigvis jaget fra reden af en af forældrene. Derudover har en ekstra fiskeørn været på besøg i reden. Der er formentlig tale om en han uden mage, som forsøger at charme sig ind.

Du kan se videoklip fra Pinsens begivenheder her og i øvrigt følge reden og hvordan det går ungerne her. Videoklip ligger under beskrivelsen af Begivenheder for 2023.

Naturstyrelsen har siden 2017 opsat et webcam, som filmer reden hen over år, sommer og efterår, og hjemmesiden vil løbende blive opdateret med begivenheder fra parrets liv i og omkring reden. Støtte fra Nationalpark Kongernes Nordsjælland har sikret, at det også i 2023 er muligt at følge fuglenes liv på webcam.

I 2022 fik redens fiskeørnepar to veludviklede unger som blev flyveklare og klar til at opleve verden uden for reden. Læs mere om fiskeørnene i Gribskov på hjemmesiden