Nordsjællandsk verdensarv med på udstilling på Kongens Nytorv

28-06-2023

Parforcejagtlandskabet i Store Dyrehave og Gribskov vil fra 1. juli blive udstillet i en ny fotoudstilling på Kongens Nytorv i København, sammen med Jægersborg Dyrehave. I alt udstilles 10 steder, som er udpeget til verdensarv i Danmark og Grønland

Kongestjernen

UNESCO’s verdensarvsliste omfatter unikke steder i verden, som vurderes at være bevaringsværdig og umistelig kultur- og naturarv. I Danmark er det følgende steder som er udpeget: Parforcejagtlandskabet, Jellingemonumenterne, Stevns Klint, Vadehavet, Christiansfeld, Kronborg Slot og Roskilde Domkirke. I Grønland er det: Ilulissat Isfjord på Grønlands vestkyst, Kujataa greenland i Sydgrønland og Aasivissuit- Nipisat ved Polarcirklen i Vestgrønland.

Udstillingen, som kommer til at hedde UNESCO ARCHITECTURE, består af 54 store indrammede billeder fra alle verdensarvsstederne i Danmark og Grønland med fortællinger om arkitekturen ved hvert sted. Den åbnes officielt den 1. juli kl. 13-14 med åbningstale ved Elsebeth Gerner Nielsen, formand for Den Danske UNESCO-nationalkommission. Udstillingen er arrangeret af Rigsfælleskabets Verdensarvsforening.

Læs mere om udstillingen og program for indvielsen den 1. juli her

Udstilling, Kongens Nytorv