Afbrænding af Åskov hede – Stensbæk plantage

10-03-2023

I marts 2023 brænder Naturstyrelsen Vadehavet Åskov hede af. Det forventes at blive i uge 11 eller 12. Dette gøres for at begrænse udbredelsen af blåtop og fremme lyngen og de urter der vokser på heden. Det kan virker som et voldsomt indgreb, men man vil hurtigt kunne se lyngen der spire frem fra de brændte arealer. Afbrændingen gennemføres på forventeligt to arealer af begrænset størrelse, som afgrænses af brandbælter, således så ilden ikke spreder sig ukontrolleret. Dette giver også dyrene på heden mulighed for at flytte sig, og stadig have skjul efter afbrændingen.

Hedeafbrænding er afhængig af vejrforholdene. Der skal have været tørt i nogle dage og der må ikke være for meget blæst på selve dagen, ellers kan det være svært at kontrollere ilden. Derfor kan det ikke præciseres hvornår afbrændingen kommer til at foregå. Efter 1 april brændes der ikke af hensyn til dyrelivet.

Man er velkommen til at komme og se på, men der skal holdes afstand til både personale og afbrændingsområdet. Der vil være folk til stede hele dagen, som gerne fortæller om hvorfor der brændes. Der er store kræfter på spil, så man skal naturligvis følge personalets anvisninger, så alt forløber sikkert.

Birgitte Hyldal Vollmer

Biolog

Abonnér på nyheder

Få Naturstyrelsens nyheder i din indbakke. Du kan naturligvis til enhver tid afmelde nyhedsbrevet igen.