Hærværk på toiletter ved Den Genfundne Bro koster dyrt

24-03-2023

Toiletterne ved Den Genfundne Bro vil være lukkede i en periode, hvor de bliver renoveret efter omfattende hærværk.

Toiletterne ved Den Genfundne Bro er blevet udsat for hærværk. Dette var engang en håndvask.

I løbet af weekenden d. 17.-18. marts blev tre offentlige toiletter ved Den Genfundne Bro udsat for groft hærværk. Alle håndvaske er blevet ødelagt, og hjælpemidlerne på handicaptoilettet er ødelagt. Skaderne er anmeldt til politiet, og toiletterne er låst af, indtil de kan blive renoverede. 

De relativt nye toiletter skal nu repareres for penge, som kunne have været brugt til naturgenopretningstiltag og nye friluftsfaciliteter.

Når toiletterne er blevet renoveret, vil de for fremtiden kun være åbne i dagstimerne, for at forsøge at undgå at episoden gentager sig.

Populært turistmål

Siden den blev gravet frem fra en dæmning i 2014, har den genfundne bro være et meget besøgt turistmål. Den fascinerende historie om den smukke bro trækker mange besøgende til.  Broen blev dækket til og næsten glemt i 1929, for igen at blive gravet frem og restaureret, så turister på Silkeborg-Horsens-vandreruten kan gå på den, og vinke til kanoturisterne, der sejler på Gudenåen, som løber under den. På et så velbesøgt sted var det derfor oplagt at opføre offentlige toiletter. Det har både Naturstyrelsen og Horsens kommune gjort, og indtil nu har toiletterne serviceret mange besøgende. Desværre må man nu i en periode undvære, eller bruge toiletterne ved Bredvadmølle opstrøms Gudenåen.

Vi håber, at toiletterne er klar til brug igen inden påske.

Abonnér på nyheder

Få Naturstyrelsens nyheder i din indbakke. Du kan naturligvis til enhver tid afmelde nyhedsbrevet igen.