Natur for alle – find ruter med god tilgængelighed

11-09-2023

På Naturstyrelsens hjemmeside, www.udinaturen.dk, kan mennesker med handicap søge efter information om tilgængelighed på ruter og faciliteter i naturen. Søg efter ruter uden trin og trapper eller med lav hældningsgrad, stille områder, handicaptoiletter, shelters med lift og mere.

Fotograf: Marine Gastineau

Søgemulighederne på www.udinaturen.dk er udviklet med input fra mennesker med handicap og tilgodeser behov hos mennesker med både fysiske, sensoriske, kognitive og psykiske handicap.

Det nye tiltag er skabt i kraft af projektet “Natur for alle”, som er forankret i Videnscenter om handicap. Projektet er blevet til med støtte fra AAGE V. JENSEN NATURFOND og Friluftsrådets Udlodningsmidler.

I hovedstadsområdet kan du f.eks. finde disse tilgængelige ruter:

Jægersborg Dyrehave 5 km

Tag en rundtur fra Klampenborg Port på jævne stier og veje. Oplev den aktive summen ved Bakken og Peter Lieps Hus, og nyd roen i den lysåbne skov blandt gamle egetræer og Dyrehavens hjortevildt.

Store Hareskov 3 km

Tag toget til Hareskov Station og følg en afmærket rute i den velbesøgte skov, der byder på søer, gamle parforcejagtveje og flere gode steder at spise madpakke eller tage et hvil.

Flyvestation Værløse 3 km

Oplev den åbne natur på den tidligere flyvestation, som nu er et rekreativt område. Her er både plads til ro og friluftsaktiviteter. Hold frokostpause ved shelterpladsen, eller nyd kaffen hos den lokale café, som holder til i en af de store hangarer til fly.

Signe Nepper Larsen, Vicedirektør, Naturstyrelsen

”Danmark rummer mange spændende naturområder, og Naturstyrelsen arbejder generelt for at sikre alle borgere en god oplevelse i det grønne. Uanset om man sidder i kørestol, triller med barnevogn eller bruger rollator eller lignende. Derfor er jeg rigtig glad for, at vi nu kan lancere en ny temaside, der skal gøre det endnu nemmere at finde én rute, der passer til ens individuelle behov.”

Yderligere oplysninger:

Stella Blichfeldt

Obfuscated Email

23 73 02 60