Tur om urørt skov i Gadevang Skov - Gribskov

06-09-2023

Kom med på tur d. 12. september 2023 kl. 17.00 og hør om planerne for Gadevang Skov, når skoven lægges urørt

Gadevang _Skov

Naturstyrelsen Nordsjælland indbyder til skovvandring i Gadevang Skov, som i 2021 blev udpeget som urørt skov.

På turen vil Naturstyrelsen fortælle om de ændringer, der vil ske, når skoven overgår til urørt skov. Formålet med skovvandringen er, at informere om, hvordan skoven forvaltes i overgangsperioden, indtil den lægges urørt.

”Målet med skovvandringen er også, at høre dine synspunkter og diskutere fremtidens skove. I den kommende tid skal der laves en forvaltningsplan for Gribskov – herunder Gadevang Skov, som er en del af Gribskov. Forvaltningsplanen beskriver detaljeret, hvad der skal ske fremover”, siger biolog Ditte C. Olrik fra Naturstyrelsen Nordsjælland, som er lokal projektleder for urørt skov og skribent på forvaltningsplanerne for urørt skov i Nordsjælland.

”Det relativt lange tidsperspektiv og de mange retningslinjer kan gøre det svært at overskue, hvad der skal ske, og hvad det kommer til at betyde for den enkelte skov. Det er vores håb, at skovvandringen kan være med til at gøre det lidt mere klart, og at vi får synpunkter og relevante oplysninger med hjem til det fortsatte arbejde med forvaltningsplanen.

Så vi håber, at du vil møde op og komme med dine input og idéer.” siger Ditte.

Tirsdag d. 12. september 2023 kl. 17.00-18.30: Gadevang Skov. Mødested: P-pladsen ved Gadevang Kirke.

Ud over ovenstående skovvandring planlægges der i efteråret skovvandring i yderligere én skov. Følg med på Naturstyrelsen Nordsjællands Facebook og hjemmeside, hvor skovvandringerne vil blive annonceret:
https://naturstyrelsen.dk/lokale-enheder/nordsjaelland/

D. 20. september 2023: Freerslev Hegn kl. 17.00-18.30

 
Læs evt. mere om urørt skov

 

Gadevang Skov