Plads til alle arter - også dig

24-08-2023


"Plads til alle arter - også dig"

 

Naturstyrelsen Thy vil gerne invitere dig og din familie ud i fremtidens skovlandskab.
I Naturstyrelsen er vores fokus at skabe en mangfoldig og bæredygtig natur for alle.
I lyset afden kontinuerlige nedgang i biodiversitet har Naturstyrelsen besluttet at tage endnu et skridt mod at bevare vores smukke landskaber og truede dyrearter. Under sloganet Plads til alle arter, også dig ønsker Naturstyrelsen at vise, hvilke forandringer vi skaber i skovene i Thy for at styrke den danske natur.

 

I løbet af efteråret 2023 vil du i skovene i Thy og Han Herred kunne støde på markører, som viser dig ind til fremtidens skov.
Områderne er markeret med en stamme, hvor du finder information om Naturstyrelsen arbejde med at skabe en mere artsrig og robust skov under navnet "Plads til alle arter - også dig".


Ud over de fysiske markører i skoven vil Naturstyrelsen Thy afholde en bred vifte af aktiviteter og initiativer, der inviterer til at deltage aktivt i naturbevaring og vildere friluftsoplevelser. Disse initiativer inkluderer:

 

1. Frivillige naturprojekter:

Naturstyrelsen Thy arbejder allerede tæt sammen med frivillige organisationer og interesserede borgere for at gennemføre projekter til gavn for den lokale natur, men vi vil rigtig gerne have flere med. Følg med på vores hjemmeside og Facebook for møder og aktiviteter, hvor du og din familie kan være med til at gøre en forskel for naturen i Thy og samtidig få dig en anderledes tur i skoven.

 

2. Formidlingsarrangementer:

I forbindelse med at fortælle om, hvad "Plads til alle arter -også dig" handler om og hvad det får en betydning for din oplevelse af skoven, vil der blive afholdt aftenener og foredrag i dit lokalområde eller online. Her vil vi fortælle dig om vores arbejde og hvorfor vi finder det vigtigt at biodiversitet og økologisk balance er vigtig for naturen i Thy.

 

3. Offentlige begivenheder:

Naturstyrelsen vil organisere og deltage i offentlige arrangementer som nye stiforløb, beplantning af ny skov og veteranisering, og andre rekreative aktiviteter, der giver dig mulighed for at opleve den naturlige skønhed og rigdom, som Thy har at tilbyde.


4. Digitale kampagner:

Via vores sociale medier og online-platforme vil Naturstyrelsen holde dig opdateret om begivenheder og opfordre dig til at deltage ved at dele dine egne erfaringer og billeder fra naturen under.

 

  

I Naturstyrelsen Thy ved vi godt, at der findes mange naturforståelser og tanker om, hvad der skaber de bedste vilkår for en sund skov. I Thy og Han Herred er vi beriget med mange engagerede grupper og individer, som interesserer sig for naturen. De er ikke altid enige, men de har interessen for naturen tilfælles. Med "Plads til alle arter, også dig" vil gerne appellere til, at endnu flere i Thy og Han Herred forholder sig til vores fælles natur og indsatsen for at berige vores natur og hjælpe den biologiske mangfoldighed. I Naturstyrelsen Thy tror vi på, at vi sammen kan gøre en forskel og sikre, at alle arter, inklusive os selv, har en levedygtig fremtid i vores skrøbelige økosystemer.

Dette er en fælles opgave, og sammen kan vi sikre en smuk, rig og bæredygtig natur for nuværende og kommende generationer.

 

Malthe Barnkob Lehrmann