Naturstyrelsen Søhøjlandet, der har ansvaret for skoven, har nedsat et brugerråd med en lang række lokale interessenter. I samråd med brugerrådet er der gennem årene etableret forskellige ruter i skoven, ligesom Naturstyrelsen indtænker åbne sletter, ind- og udsigtskiler, der sikrer at områdets landskabelige værdier også får plads.

Oversigtskort 2020. Afmærket hovedvandrerute vise med fede røde prikker. Placeringen af "Folkeskoven i Anebjerg Skov” fremgår af oversigtskortet.
Anebjerg Skov er kendetegnet af et varieret landskab og har stiforløb, der slynger sig gennem skoven, ud på åbne områder, ned til vandløb og vådområder og videre op til udsigtspunkter. En afveksling der allerede nu, giver det fremvoksende skovlandskab et varieret naturindhold og mange forskellige muligheder for naturoplevelser og friluftsliv. Vil man ud på en lang tur kan man fortsætte ad stisystemerne til Pilbrodalen, Stilling-Solbjerg Sø, Skanderborg Sø og Illerup Ådal. Vil man overnatte i det fri, er der fri teltning i de dele af Anebjerg Skov, der ligger lige øst for Fruering. Læs mere om fri teltning på www.udinaturen.dk
En tur gennem Anebjerg Skov er faktisk en lille ’tidsrejse’. I området omkring Falding Høj, blev der plantet små nye træer i foråret 2020, mens man længere mod vest kan se, hvor store træerne vil være bare 10 år senere. Fra Falding Høj kan man få overblik over hele skoven og dens møde med de nye boligområder og Skanderborg Fælled med Skanderborg Kommunes Rådhus, politistation, multihal, en række boldbaner og spil- og legeområder. Hele området kaldes Anebjerg. I klart vejr kan man endda se vandspejlet i Mossø og lade øjet vandre langs horisontlinjen, der tegnes af højderyggen med Danmarks tre højeste punkter Møllehøj, Yding Skovhøj og Ejer Bavnehøj.
Anebjerg Skov ligger oven på nogle af Skanderborg Kommunes største grundvandsressourcer, som skal beskyttes, for at alle i kommunen kan få adgang til rent drikkevand – også i fremtiden. Skoven etableres i samarbejde mellem Skanderborg Kommune, Skanderborg Forsyningsvirksomhed A/S og Naturstyrelsen, som alle bidrager økonomisk til opkøb af arealer til skoven. Naturstyrelsen varetager det praktiske arbejde med selve skovrejsningen og skovens forvaltning.
God tur og vis hensyn på din tur!
Hent folderen Anebjerg skov her: