Nyt besøgscenter ved Hammershus

Hammershus har fået et nyt besøgscenter.  Det er bygget, så det føjer sig ind i landskabet cirka 200 m øst for Hammershus og adskilt fra borgen af en kløft.

Søger du information til et besøg på Hammershus og Hammershus Besøgscenter?

Gå til vores digitale guide: Hammershus naturguide

Hammershus er blevet restaureret og har fået et nyt besøgscenter takket være en stor fondsgave på 102,5 millioner kroner fra A.P. Møller og Hustru Chastine Mc-Kinney Møllers Fond til almene Formaal. 

Projektet omfatter både en restaurering af ruinen og opførelsen af et nyt besøgscenter, som åbnede 22. marts 2018, med mere moderne rammer til formidling af Hammerhus og landskabet omkring nordeuropas største borgruin.

Seks arkitektfirmaer arbejdede hårdt på at lave forslag til besøgscenteret ved Hammershus, men det var arkitekt, professor Christoffer Harlang, der i samarbejde med Arkitema Architects, løb med sejren.

Mere information

Du finder mere information om Hammershus og besøgscenteret på naturstyrelsen.dk/hammershus.

Projekttype Bevaring og formidling
Periode 2012-2018
Status I gang
Samarbejdspartnere A.P. Møller og Hustru Chastine Mc-Kinney Møllers Fond til almene Formaal samt Arkitema Architects
Økonomi Bevilling på 102,5 millioner kroner til bevaring og formidling af Hammershus

Projektet er støttet af:

undefined

Vinderprojektet

undefined

Det nye besøgscenter er opført cirka 200 meter øst for Hammershus og er adskilt fra borgen af en kløft, som man kan passere via en gangbro. Man kan gå op på besøgscenterets tagflade og nyde udsigten til borgruinen.

Hammershus Besøgscenter

Hammershus får et nyt besøgscenter. Det bliver bygget, så det føjer sig ind i landskabet cirka 200 m øst for Hammershus og adskilt fra borgen af en kløft. Besøgscenteret åbner i 2017.

Skitse af det nye besøgscenter ved Hammershus. Skitse: Arkitema Architects

Hammershus bliver nu restaureret og får nyt besøgscenter takket være stor fondsgave. Naturstyrelsen har af A.P. Møller og Hustru Chastine Mc-Kinney Møllers Fond til almene Formaal modtaget tilsagn om støtte på 92,5 millioner kroner til et samlet projekt, der både skal bevare og udbygge formidlingen af Hammershus.

Projektet omfatter restaurering af ruinen, men det meste af støtten vil gå til at opføre et besøgscenter, der dermed får mere moderne rammer til at formidle Hammerhus og landskabet omkring det.

Seks arkitektfirmaer har arbejdet hårdt på at lave forslag til det kommende besøgscenter ved Hammershus slotsruin, men det var arkitekt, professor Christoffer Harlang, der i samarbejde med Arkitema Architects, løb med sejren. Det nye besøgscenter skal stå klar til åbning i 2017.

Vinderprojektet

Det nye besøgscenter bygges cirka 200 m øst for Hammershus og adskilt fra borgen af en kløft. Vinderforslaget omfatter også en gangbro på pæle mellem borgruinen og besøgscenteret.

De besøgende vil kunne gå direkte ud på besøgscenterets tag, hvor der bliver panoramaudsigt til slotsruinen.



undefined
Visualisering af Hammershus Besøgscenter set fra Hammershus. (Arkitema). 


undefined
Landskabsmodel af Hammershus Besøgscenter. (Arkitema). 





Dokumenter

Vinderforslag (pdf; 40 mb)  - stort format (pdf; 212 mb)

Juryens betænkning - November 2013 (pdf; 28 mb) - stort format (pdf; 128 mb)

Øvrige dokumenter

Program - Arkitektkonkurrence (Pdf, 33 Mb)

Kort over konkurrenceområdet

Oplæg til lokalplan

Utzons skitser 1968-70 - lav opløsning (Pdf, 1 Mb)