Udvidelse af Kirkendrup Skov med 20 ha skov og natur
Naturstyrelsen har siden 1994 løbende etableret Kirkendrup Skov ved skovrejsning. Formålet med skovrejsningen er at give borgerne i Odense gode muligheder for rekreativt friluftsliv i nærområdet. Formålet er desuden at beskytte grundvandet under skoven. Skovrejsningen er sket ved opkøb af landbrugsjorder fra private lodsejere og etablere skov med natur og friluftsfaciliteter. Skoven er gennem årene arealmæssigt vokset til en skov på ca. 150 ha.
I 2021-2022 har Naturstyrelsen erhvervet jord fra 3 lodsejere, så skoven igen kan vokse. Mod nordvest er der erhvervet to arealer på tilsammen 7,43 ha, som udgør en del af Ravnebakken. Odense Kommune har medfinansieret 50% af erhvervelsesomkostningerne ved køb af jorderne.
Mod syd er der erhvervet en hel ejendom Bogensevej 300 på 14 ha, hvoraf ca. 13 ha er landbrugsjord og beskyttet natur. Denne ejendom ligger syd for Bogensevej og i forlængelse af Kirkendrup Skov. Der plantes kun skov på 3,9 ha af den nordligste del af ejendommen. Denne skov etableres som en erstatningsskov for Odense Kommune i forbindelse med at kommunen har fået ophævet fredskovspligt på flere arealer i Vollsmoseområdet. Odense kommune har på den baggrund medfinansiereret erhvervelse af jorden og plantning. Den resterende af ejendommen vil blive lysåbne arealer.
Det er Naturstyrelsen, som er ejer af de erhvervede arealer og som anlægger skoven og efterfølgende står for skovens drift i forhold til friluftliv, natur og den naturnære drift af skoven.
Bygningsdelen på Bogensevej 300, vil blive frastykket og solgt.
Endelig forslag til plan
Naturstyrelsen har i 2022 lavet en forundersøgelse af de nye arealer og holdt den 7. september et borgermøde, hvor borgerne kunne komme med forslag til planen for de nye arealer.
Naturstyrelsen har nu lavet det endelig forslag til plan, som præstenteres på et offentligt møde den 20. marts 2023.
Du kan se planen her
Høring af plan for skovrejsningen på de nye arealer
Forslaget til plan for udvidelse af Kirkendrup Skov sendes i offentlig høring fra den 20. marts 2023 og frem til den 15. maj 2023. Høringssvar skal være Naturstyrelsen Fyn i hænde senest den 15. maj 2023 på mail sendt til Obfuscated Email. Høringssvarene vil blive offentliggjort sammen med Naturstyrelsens bemærkninger til høringssvarene på projektets hjemmeside. Hvis du sender et høringssvar og ikke ønsker det offentliggjort, skal du gøre opmærksom på dette i dit høringssvar.
Når høringsfristen er afsluttet, gennemgår Naturstyrelsen høringssvarene og vurderer om disse giver anledning til ændringer i planen. Herefter er planen endelig. Planen sendes herefter videre til Miljøstyrelsen til en såkaldt VVM-screening. VVM står for Vurdering af Virkninger på Miljøet. VVM-screeningen vil blive sendt i høring hos naboer til skoven. Anlæg af skoven kan gå i gang, når der er truffet VVM-screeningsafgørelse.