Google Earth kort

Få vist projektområderne i Google Earth!

Ved at åbne nedenstående kmz-fil i Google Earth kan man få vist alle projektområderne i Overdrevsprojektet med en større detaljegrad end det er muligt at vise her på hjemmesiden. Kortsamlingen indeholder desuden forskellige ekstra tilføjelser som f.eks. billeder.

For at bruge kortsamlingen kræves det, at man har Google Earth installeret på sin computer. Programmet kan hentes i en gratis dansk udgave her .

Overdrevsprojektet.kmz

Sådan åbnes filen i Google Earth:

  • Hvis man har Google Earth programmet installeret, burde man blot kunne klikke med venstre museknap på kmz-linket ovenfor, og så vælge 'Åbn', hvorefter Google Earth automatisk starter:

Skærmbillede

  • Sker dette ikke, gemmes filen i stedet på harddisken. Herefter åbner man den selv inde fra Google Earth programmet (Fil-Åbn...)
    Det er i dette tilfælde dog nødvendigt, at man sørger for at filen ikke bliver gemt som en zip-fil (hvilket computeren muligvis foreslå), men derimod vælger 'Alle filer' under Filtype inden man gemmer:

Skærmbillede

  • Når filen åbnes i Google Earth vises en liste med de 11 projektområder i venstre side af skærmen under 'Steder':

GE skærmbillede

  • Ved at dobbeltklikke på ét af de 11 projektområder, zoomes der ind på området. Man kan så selv vælge hvilke kortoplysninger der skal vises ved at markere den tilhørende boks:

GE skærmbillede

Der vil med tiden blive lagt yderligere detaljer på kortene under de enkelte projektområder. Kortsamlingen kan derfor med fordel gemmes under 'Mine steder', den opdateres så automatisk med evt. nye informationer.

Bemærk: Kortsamlingen er vejledende, og der tages forbehold for nøjagtigheden af kortene.