Ridestinet m.m. i Mols Bjerge

En af de markante brugergrupper i Mols Bjerge er ryttere. De søger i stadig større antal til området for at få en unik oplevelse på hesteryg.

Således stod der i ansøgningen: ”2 P-pladser. Mols Bjerge skal gøres mere tilgængelige for besøgende på hesteryg – både lokale og tilrejsende ryttere skal kunne opleve det fantastiske storslåede landskab. For at øge tilgængeligheden af området for også tilrejsende ryttere og mindske potentielle konflikter med øvrige publikum, skal der etableres to rummelige ”heste-trailer” p-pladser med relevante faciliteter, som f.eks. soigneringsplads med vand, ”binde-bomme” mm. Fra p-pladserne etableres direkte adgang til ridestinettet. Endelig lokalitet fastlægges i samråd med Enhedens brugerråd og Lodsejerudvalget for Mols Bjerge.

Ridestinet: Der etableres et sammenhængende system af ridespor i Mols Bjerge. Det er tanken at gøre hele de centrale dele af Mols Bjerge tilgængelige for ridende, gennem et net af afmærkede ruter (en del af disse er allerede etablerede i terrænet) og mere eller mindre frit tilgængelige åbne arealer – uden markeringer, hvor rytternes orienteringsevner via kort, kompas mm bliver udfordret. Alle større kreaturindhegninger, åbnes for ridende gennem et antal klaplåger.”

Projektet indeholdt også et forslag om overnatningsmuligheder med tilhørende lejrpladser, men denne del er ikke bevilliget, og derfor udgået af projektet.

Heste udfører naturpleje i Mols Bjerge