De lovgivningsmæssige muligheder for friluftsliv vil fortsat være de samme i de udpegede skove. Da friluftsliv og naturbeskyttelse er sidestillede i naturbeskyttelsesloven er adgangsreglerne uændrede, og borgerne har i statens skove derfor fortsat uændret ret til at færdes til fods overalt døgnet rundt, at cykle på veje og stier, hvor man kan cykle med en almindelig cykel, og i al væsentlighed ride overalt med heste på stier og veje, i skovbunden m.v. Ligeledes må man benytte de faciliteter, som måtte være etableret.
Naturstyrelsen skal fortsat arbejde for at give befolkningen adgang til at færdes og opholde sig i naturen, samt forbedre mulighederne for friluftslivet og varetage formidling og information om arealernes værdier. Friluftslivets muligheder er bl.a. inddraget i overvejelserne i forbindelse med indsatsen for skov til biodiversitetsformål, ved udpegningen af skov til biodiversitetsformål og inddrages ligeledes i nærværende planlægning for og forvaltning af arealerne. Derfor vil f.eks. stiforløb som udgangspunkt ikke blive ændret af, at et areal udlægges som urørt skov.
Eksisterende friluftsfaciliteter kan fortsat vedligeholdes, ligesom nye kan etableres, i det omfang der er ressourcer til det. Det vil ske efter en konkret vurdering af beliggenhed og hensyn til naturværdier på samme måde som i alle andre skove, jf. skovloven, og heri kan indgå f.eks. hensyn til borgernes mulighed for at opleve og bevæge sig rundt i de udpegede skove. Udlægningen af urørt skov giver nye muligheder for friluftslivet i forhold til naturformidling, undervisning, forskning, turisme, flere særlige og unikke naturoplevelser m.fl., men det kan ikke afvises, at mulighederne ændres for andre. Det må bl.a. forventes, at skovene kan blive mindre tilgængelige grundet flere væltede træer, flere våde områder i skoven m.m. sammenlignet med den naturnært drevne skov.