Her kan du finde inspiration til lettilgængelige naturoplevelser over hele landet

Velkommen til Naturstyrelsens side for dig, der gerne vil ud i vores skønne natur, men som måske føler dig udfordret eller begrænset, fordi du sidder i kørestol, bruger rollator, triller med barnevogn eller lignende.

I Naturstyrelsen arbejder vi mod, at naturen skal være for alle. Og du skal vide, at vi dermed løbende forsøger at sikre, at naturen så vidt muligt også er åben og tilgængelig for dig.

Vi ved godt, at det ikke er alle steder, der er tilgængelige i dag, og at vi ikke er i mål endnu - men vi arbejder løbende på at forbedre tilgængeligheden i de statslige naturområder, så flere kan få glæde af vores fælles natur.

 

På denne side vil vi gerne fremhæve en række af de naturoplevelser og faciliteter landet over, der allerede tilbyder lettilgængelige forhold eller faciliteter. 

Kortet viser ikke alle lettilgængelige naturoplevelser i Danmark men et udsnit af faciliteter og oplevelser på de statslige naturområder, der er nemt tilgængelige, delvist tilgængelige eller som f.eks. rummer handicapvenlige faciliteter, fast underlag, eller andre muligheder, som gør det muligt for flere at komme ud i naturen.

Rigtig god tur! 

Dyk ned i 63 lettilgængelige faciliteter og oplevelser i de statslige naturområder

Klik på et område på kortet for at læse mere

3 fra listen

Kort over Ringe-Korinth stien

Natursti for alle

Naturstien syd for Odense fører dig forbi store herregårdsmarker, langs enge med græssende køer og snoede vandløb og mellem marker adskilt af levende hegn.

Den i alt 16 kilometer lange natursti har fast underlag af asfalt og grus, og så er den stort set flad som en pandekage. Undervejs finder du også både en udsigtsplatform og flere opholdsarealer i niveau med stien.

Handicapshelteren Herkules

Sheltertur i kørestol

Shelteren Herkules ligger på Flyvestation Værløse. Herkules  er udstyret med både skinne og øje til lift, så kørestolsbrugere kan liftes fra kørestol og ind i shelteren – og opleve en nat i naturen.

De øvrige faciliteter omkring shelteren er alt sammen lavet, så kørestolsbrugere også kan få glæde af dem. Borgere i kørestol har derfor fortrinsret til denne shelterplads.

Fugletårn i bastemose

Fuglekig uden trapper

I kanten af den kommende Naturnationalpark Almindingen ligger et kørestolsegnet fugletårn.

Fugletårnet kan tilgås via en lang rampe, så både rollator, kørestol og barnevogn kan komme med på fugletur. Fra tårnet er der udsigt over en af Bornholms rigeste fuglelokaliteter, hvor der gennem året kommer et væld af forskellige fugle på besøg – f.eks. trane, lærkefalk og rørdrum.

Find flere muligheder for naturoplevelser

Mand skubber person i kørestol på skovvej

Handicapvenlighed

I alle turfoldere, udgivet siden ca. år 2000, har vi vurderet handicapvenligheden - primært tilgængeligheden med kørestol - for området. 


Oversigt over turfoldere

Med bil i skoven

Flere steder er der mulighed for at tage bilen med i skoven. Enten fordi Naturstyrelsen har åbnet op for kørsel på skovveje for at tilgodese de, der gerne vil nyde naturen fra bilen, eller fordi der går en offentlig vej gennem skoven. 

Oversigt over muligheder for bilkørsel i skoven

Vi ses derude!