Hundetrukne vogne og hundeslæder

Der køres med hundetrukne vogne og hunde(trukne)slæder o.l. i Danmark. Der er typisk tale om små trehjulede vogne eller slæder med et spand af 4, 6 eller 8 hunde.

Naturstyrelsen kan for statsejede naturområder give tilladelse til træning med hundetrukne vogne eller hundeslæder, fx på skovstier og i naturområder.

Færdselsstyrelsen har i et brev til Dansk Polarhunde Klub oplyst, at det ifølge færdselsloven ikke er tilladt at køre med hundetrukne vogne, fx hundeslæder, saccovogne o.l. på veje, der er trafikeret med motorkøretøjer, motorredskaber og traktorer.

Søg om tilladelse på Naturstyrelsens online bookingsystem Book i naturen

Føreren af hundetrukne vogne, hundeslæder o.l. skal overholde færdselsloven. En tilladelse fra Naturstyrelsen kan derfor ikke anvendes på skovens veje trafikeret med motorkøretøjer, motorredskaber, traktorer mv. Der er ikke knyttet nogen særlig forkørselsret til en køretilladelse, ligesom føreren altid skal afpasse hastigheden efter forholdene og skovens øvrige brugere. Når du kører, skal mindst én af hundene være forsynet med bjælde og kørevognen med en kraftig klokke, så andre skovgæster kan høre dig komme.