To nye permanente baner for orienteringsløbere i Rold Skov

Naturstyrelsen Himmerland har i samarbejde med Rold Skov OK anlagt to nye permanente baner for begyndere i skoven syd for Skørping Skole.

Kortudsnit O baner Rold Skov

Naturstyrelsen Himmerland har i samarbejde med Rold Skov OK anlagt to nye permanente baner for begyndere i skoven syd for Skørping Skole.

Der er nu 3 baner i Rold Skov, idet der ud over disse 2 begynderbaner også er en i Vælderskoven / Rebild Bakker. Desuden har Naturstyrelsen Himmerland også en bane i Aars Skov.

Indvielsen af disse O-løbsbaner er første markering af et særligt intensivt motions- og stiområde i umiddelbar tilknytning til Skørping Skole med mulighed for mange forskellige aktiviteter. Der er allerede etableret skiruter i området og der er en markeret skoleløberute. Næste initiativ bliver at ruten, der benyttes til 24 timers MTB-cykelløbet d. 17-18/5-2008, bliver gjort permanent og herunder, at der som det eneste sted i skoven bliver mulighed for at cykle overalt i skovbunden. Det betyder også, at der bliver mulighed for orienteringsløb på MTB-cykel.

Alle O-løbsposterne har GPS-koordinater så der er også mulighed for at benytte arealet til GPS-løb. Senere på sommeren kommer der i området en ny naturbase i form af en bålhytte, der bl.a. også skal være base for den lokale rollespilsklubs arrangementer.

Mere om orienteringsløb

Find-vej-i Danmark - find flere faste orienteringsruter.

Dansk Orienterings-Forbund 

Orientering.dk – orienteringsportal 

Idrættens adgang til naturen - orientering, folder fra Danmarks Idrætsforbund