Turforslag - udflugter på hesteryg

Foto: Colourbox.com

Tisvilde rundt

Ridestierne i Tisvilde Hegn i Nordsjælland er renoveret og udvidet i samarbejde med lokale ryttere, som også hjælper med til at vedligeholde stierne. Det er blevet til et 46 km langt net af ridestier, som går gennem stort set alle de skovtyper, som Tisvilde Hegn kan byde på.
Kort over ridenettet (pdf)

Riderute Sydfyn

Her kan du ride på en en af landets længste rideruter. Ruten er 75 kilometer lang rute, og den varierer mellem natur og historie. Det ene øjeblik rider du gennem en gammel skov, det næste er du omgivet af et vidstrakte herregårdsmarker. Undervejs vil du opleve flotte udsigter ud over Øhavet og historiske bygninger. De sydfynske godser Brahetrolleborg, Holstenshuus og Steensgaard har åbnet deres ejendomme for ryttere på en række anlagte ridestier, og ruten går også forbi Svanninge Bjerge og Naturstyrelsens skove omkring Sollerup.
Læs mere på riderutesydfyn.dk

Ride- og kørespor i Himmerland

Her kan man finde mange forskellige turmuligheder i det naturskønne Himmerland. Sporene er lagt af en arbejdsgruppe under Dansk Islandshesteforening og Dansk Rideforbund. Det er muligt at ride ture fra en til flere dages varighed.
Se kort, beskrivelser og turforslag på hjemmesiden ridesporhimmerland.dk

Ridestier på Naturstyrelsen – Blåvandshuk

Høhoteller

Et høhotel er et sted, hvor man kan overnatte med sin hest, når man er på tur.
Dansk Islandshesteforening oversigt over høhoteller