Hybenmarmelade

  • 1/2 kg rensede hybenskaller
  • 2 æbler
  • 350 ml vand
  • Saft af en citron
  • 350 g sukker
  • 1 stang vanille
  • 2 tsk. Rød Melatin
  • Atamon

Find et krat med Rynket Rose, og pluk en masse modne hyben.

Skyl og rens dine hyben, og hak dem fint på et bræt.

Kog dem i en gryde med vand og citronsaft i 15 minutter.

Hæld det meste af sukkeret i, og kog i 10 minutter.

Tag gryden af ilden.

Bland Melatin og resten af sukkeret sammen, og drys det i marmeladen mens du rører rundt.

Kog det hele i 2 minutter.

Skum evt. marmeladen, og hæld den i skoldede glas der er skyllet med Atamon med det samme.

Husk...

Smid frøene i skraldespanden og ikke i naturen, da rynket rose er invasiv og spreder sig kraftigt. Læs mere om rynket rose

Naturstyrelsen laver hybenmarmelade

Vi har forsøgt at vise en video her, men videoen kan ikke afspilles fordi, du ikke har tilladt marketing cookies.

Tryk her for at gennemgå dine tilladelser.

Se også