- Blandingsforholdene er oftest 1/3 rakler/grene og 2/3 ukrydret snaps (f.eks. Brøndum snaps) eller vodka.
Pilesnaps af rakler
Når pilen blomstrer, kan man bruge blomsterne til kryddersnaps.
I slutningen af marts kan man høste de gule hanrakler. Fyld raklerne i et syltetøjsglas og hæld en svagt smagende alkohol over. Snapsen skal trække i ca. 3 dage, hvorefter den filtreres. Efter filtreringen skal snapsen stå et par måneder før den antager en dybbrun farve, og der er kommet nyt bundfald, som kræver en ny filtrering.
Snapsen kan lagres i op til et år.
Pilesnaps af grene
Man kan også lave snaps af pilens grene og kviste. Klip grenene og kvistene i mindre stykker og fyld dem i et tætsluttende glas. Overhæld dem med alkohol, og lad snapsen trække i minimum 14 dage. Snapsen filtreres og skal fortyndes alt efter smag, f.eks. 1 del pilesnaps til 8 dele smagsneutral snaps.