Tyttebærsyltetøj

Tyttebærrene – der er små og røde – og som vokser vildt i Danmark i heder og skovlysninger, er velegnet til syltning og kompot – og smager fx lækkert i grød, desserter eller som tilbehør til vildt eller fjerkræ.

Du kan faktisk selv plukke de små lækre bær i sensommeren/efteråret i de statslige naturområder. Sidste weekend i august åbner Naturstyrelsen hvert år op for kørsel på skovveje i udvalgte skov- og hedeområder, hvor der er særligt gode chancer for at finde tyttebær.

Wekkenden kaldes tyttebærweekend, og er en gammel tradition i det midt- og vestjyske. 

DET SKAL DU BRUGE

500 g tyttebær

1 dl vand

1 dl rørsukker

1½ dl syltesukker ( kan erstattes med 2 tsk Rød Melatin blandet med 1½ dl rørsukker)

Lidt citron

Atamon

 

 

 

SÅDAN GØR DU

Rens først tyttebærrene.

Kog så bær og vand i 5-10 minutter.

Fjern evt. skum.

Rør sukker i lidt ad gangen til sukkeret er opløst.

Smag til med citron.

Skyl glas i Atamon og hæld syltetøjet i glasset.


Se også