- 2 vildænder
- 1 gulerod i tykke skiver
- 1 løg i kvarte
- 2 laurbærblade
- 2 kviste timian
- ½ l vand
- ½ l fløde
- Ribsgelé og Danablue
- Smør til stegningen
De rensede ænder duppes tørre og brunes i en tykbundet gryde med lidt smør i. Ænderne tages op efter ca. 8 minutter og dækkes med stanniol. Gulerødder og løg kommes i gryden og svitses til løgene har taget farve. Vand og krydderier tilsættes, ænderne ligges i med brystet nedad og der skrues ned på lavt blus. Gryden simrer med låg på en times tid. Ænderne tages op igen og bryst og lår skæres fra og holdes lune imens fonden i gryden sies, skummes for fedt og koges ind med fløden. Smag til med salt, peber, ribsgelé og Danablue. Serveres med kogte kartofler og waldorfsalat.