- 1 rådyrkølle
- Hvidløg
- Rosmarin
- Salt og peber
Gnid kødet godt med hvidløg, rosmarin, salt og peber.
Lav et stort bål. Når det brænder godt, lægges en masse håndstore sten i bålet. Det må ikke være flintesten, for de springer i varmen. Stenene varmes op, indtil de slår gnister, når man slår på dem med en spade. Sagt med andre ord: De skal være rigtig godt gennemvarme. Grav et hul, som er en halv meter på alle sider. Et lag af de glohede sten lægges i bunden. Ovenpå lægges evt. et lag rabarber- eller skræppeblade. Nu anbringes kødet, indpakket i stanniol, ovenpå stenene. Ovenpå køllerne lægges igen et lag blade, og ovenpå dem igen et lag varme sten. Nu fyldes hullet op med sand/jord. Nu er der tid til at trække rødvin op, mens man venter de 1 1/4 til 1 1/2 time, som kødet skal stege. Køllerne graves op. Hvis man vil mærke, om de er færdigstegt, tager man en kniv og stikker ind til knoglen, og lader den sidde der et halvt minuts tid. Hvis man derefter brænder sig på knivbladet, er køllen færdigstegt. Den skal være lyserød og saftig indvendig. Store kartofler pakkes ind i stanniol og lægges i bålets gløder. De er færdige, når de er bløde at trykke på. Dertil salat af årstidens råvarer.