Jagtjournal 2008/09

Kærgård 6. januar 2009

På denne jagt var i alt 46 poster besat i den ca. 1.300 ha store plantage. Efter hård nattefrost var temperaturen om morgenen steget til omkring frysepunktet.

Da jagten sluttede kl. 13 var der gjort i alt 524 enkeltobservationer af kronvildt. 4 af deltagerne havde dog intet set og 18 havde ikke afgivet skud.

De fire schweisshundeførere foretog 12 eftersøgninger/ kontrolsøg og alle ramte dyr blev fundet. En hind og en kalv blev først bragt hjem fra skoven efter vildtparaden. Dermed resulterede de 82 afgivne skud (inkl. fangstskud) i følgende udbytte:

5 spidshjorte, 1 gaffelhjort, 4 6-endere, 14 hinder, 14 kalve og 2 stk. råvildt.

 

En stor tak til de deltagende jægere for en meget disciplineret optræden under jagten. Det resulterede i en flot fordeling af hinder og kalve på paraden og i, at ingen forkerte hjorte blev skudt.

Vrøgum 25. november

Der deltog 36 jægere i bevægelsesjagten, som blev afviklet i let frost og næsten vindstille.

Posterne var besat fra ca. kl. 10 og jagten sluttede præcis kl. 13.

Der blev gjort 189 enkeltobservationer af kronvildt. 6 af deltagerne så ikke kronvildt og 16 afgav ikke skud.

De i alt 38 afgivne skud resulterede i en vildtparade med: 1 14-ender, 2 6-endere, 1 gaffelhjort, 1 spidshjort, 6 hinder, 3 kalve, 6 stykker råvildt og 1 ræv, ialt 21 stykker vildt.

Patrik Lohse var så heldig at nedlægge en gaffelhjort og her er hans beretning:

"Efter jeg havde siddet i 3 timer og ikke set et øje og kun en god halv time tilbage af jagten, var jeg ved at ærge mig over ikke at ha' oplevet noget. Men pludselig ser jeg noget inde mellem trærne og jeg gør klar, det kunne jo alligevel være... Ja 3 krondyr kommer ud og en gaffel hjort stopper op på sporet, bang og væk var den... Øv eller hvad skete der? Jeg havde fast anlæg i det skydetårn jeg sad i, hjorten stod stille, det kan ikke passe jeg ikke har truffet hjorten.
3 minutter efter jagten var over og jeg er på vej ned, af tårnet kommer der en bil med et par schweiss hundefører, "har du noget til os" spørger de "måske" svarer jeg.
På selve skudstedet er der kun ganske lidt hår ingen blod, øv igen, det tegner ikke godt. Schweiss hundefører går 10-20 meter ind i skoven uden sin hund for lige at kigge lidt, man kan se sporene på jorden efter dem. "Her er den" råber han og ja der lå den sten død, og så var der tid til at få taget et billed af mig og min første kronhjort.
Så det gælder om at være klar hele tiden, helt til det sidste."