Sommer i den danske natur

Natursafari

Vores fælles natur er fyldt med fantastiske arter, som du kan opleve, hvis du kigger godt efter. Her på siden kan du komme i gang med sommerens sejeste natursafari.

Læs mere om natursafari i Danmark

To på vandretur ved Møns Klint

Tag på vandretur

De statslige naturområder er altid åbne, og der er masser af afmærkede vandreruter over hele landet – både korte, lange og lettilgængelige.

Læs mere om vandreruter

Big Five i den danske natur

Der er masser af muligheder for at møde Danmarks svar på ”The Big Five” på de statslige naturområder, hvis bare du kigger godt efter.

Læs mere om safari i Danmark

Overnat i naturen

Naturen byder på mange overnatningsmuligheder. Prøv f.eks. en primitiv overnatningsplads, en lejrplads eller et af de mange frie teltningsområder.

Find overnatningsmuligheder i naturen

Frokost i det grønne

Det er dejligt med frokost i naturen. På naturstyrelsens arealer er der mange muligheder for at spise sin medbragte mad.

Find madpakkehuse, bålpladser og bålhuse

Naturkogebogen

Find gode opskrifter til retter med svampe, bær, spiselige planter og vildtkød.

Svale naturoplevelser

Når sommeren er varm og solen skinner, kan man have brug for lidt svale og skygge. Naturen er det perfekte sted at finde en kølig oplevelse.

Aktiv sommer

Har du lyst til en aktiv sommerferie, byder naturen på et væld af muligheder. På udinaturen-kortet, kan du finde aktivitetsmuligheder nær dig.

Mountainbiking

Naturfitness

Løberuter

Pas på dyrene til Sankthans

Dyrene kan være udsatte, når Sankthansbålet tændes. Hvis man tager sine forholdsregler, kan man let forhindre, at nogen dyr kommer til skade.

Skovflåter

Sommer er højsæson for skovflåter. På Miljøstyrelsens hjemmeside kan du læse mere om skovflåten, og få tips til, hvordan du undgår flåter, og hvordan du fjerner dem fra kroppen igen, hvis du er blevet bidt.

Myggenes festmåltid

Sæsonen for myggestik er fra maj til august. Få gode råd til, hvordan du undgår myggestik.

På cykelferie

Find cykelruter i hele Danmark og lav en cykelferie for hele familien.