Aktiviteter i Aabenraaskovene

Aabenraaskovene inviterer til masser af aktiviteter. De er byens ”baghave” og flittigt brugt af fodgængere, hundeluftere, motionister og MTB-cyklister blandt mange andre. Stranden ved Åbæk er fin at bade fra, og flere primitive overnatningspladser giver mulighed for at tilbringe natten i det fri.

Det stejle terræn opleves bedst til fods

Aabenraaskovene er lette at finde rundt i, selv om de generelt ikke byder på afmærkede vandreruter. Mange veje, stier og seværdigheder er markeret med navne, og korttavler i skovene giver et godt overblik. På de større skovveje kan man også komme frem på cykel. Vil man udforske det bakkede landskab fra de mindre stier, sker det bedst til fods. Skrænterne vrimler med kildevæld, så husk gummistøvlerne!

Ad jernbanesporet på cykel

Det gamle jernbanespor mellem Stollig og Aabenraa er i dag forvandlet til en grusbelagt cykelsti. Turen på ca. 4 km udgår fra landsbyen Stollig nordøst for byen, følger bækken Slangmade i kanten af Jørgensgård Skov og ender inde i Aabenraa. Undervejs er der mange muligheder for at udforske skoven eller nyde den flotte udsigt over fjorden fra toppen af de stejle skrænter.

Hent en folder om cykelstien 

Se skoven fra en skinnecykel

På sporene fra Aabenraabanen, som indtil 1971 kørte mellem Aabenraa og Rødekro, kan du om sommeren køre på skinnecykel. Turene arrangeres af foreningen Aabenraa Veteranbane, som også ejer cyklerne.

Læs mere på www.veteranbane.dk

Få pulsen op i Rise Skov

Tre afmærkede ruter, kaldet Hjertestier, fører rundt i Rise Skov. De er egnet til både gang, løb og cykling og er hhv. 2,2 km, 3,9 km og 5,2 km. Stierne er anlagt i samarbejde med Hjerteforeningen, som også står for træningssamlinger og andre aktiviteter på stierne. I Hjelm Skov er der en markeret løberute på 3,5 km med start og slut ved p-pladsen ved Hjelmallé. 

Læs mere på hjertestier.dk

Læs mere på udinaturen.dk

Kør MTB i Vestermark

Vil du cykle i terrænet, byder Vestermark på en ca. 8,5 km lang MTB-rute. Ruten starter og slutter ved p-pladsen på Enemarksvej/Nørre Hesselvej. Vær opmærksom på, at den ikke er egnet for begyndere.

Læs mere på MTB spor i Danmark

Hop i fjorden ved Åbæk Strand

Ved Åbæk i den sydlige del af Jørgensgård Skov er der en fin badestrand og et smukt kig ud over Aabenraa Fjord. Du finder også grillplads og bord-bænkesæt ved stranden.

Fint fiskeri i søerne – husk fisketegn

Flere af søerne i Aabenraaskovene byder på fine fiskemuligheder. Med et gyldigt fisketegn må du fiske frit efter karper, suder, gedder, skaller og karudser i Vestersø i Rise Skov. Søen gemmer muligvis også på ål.

Også i Karpedam i Årup Skov er der frit fiskeri. Her kan du fange skel- og spejlkarper.